«Μεικτά» πρόσημα στην Ευρώπη – Σε υψηλό ενός έτους ο Euro Stoxx

Διαφορετική πορεία ακολούθησαν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες, πάντως, κινήθηκαν εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης, με τους επενδυτές να εμφανίζονται προβληματισμένοι τόσο αναφορικά με ορισμένα εταιρικά μεγέθη δ' τριμήνου όσο και με την προοπτική νέας αύξησης επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Κέρδη 0,02% για τον Euro Stoxx 600 στις 370,20 μονάδες, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους, στηριζόμενος στην πολύ καλή πορεία κυρίως του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στο

0,02% οι απώλειες για τον DAX 30 στις 11.771 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,14% στις 7.268 μονάδες, ενώ αντίθετα κέρδη 0,16% σημείωσε ο CAC 40 στις 4.895 μονάδες.

Θετική πορεία ακολούθησαν οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,28% στις 9.510 μονάδες, ενώ 0,65% υψηλότερα κινήθηκε ο ιταλικός FTSE MIB στις 19.187 μονάδες.

Ισχυρή άνοδος άνω του 4% για τη μετοχή της Peugeot, μετά από δημοσιεύματα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της General Motors, δηλαδή την απόκτηση των Opel και Vauxhall.

Έκρηξη κερδών που ξεπέρασαν το 11% για τη μετοχή της ελβετικής εταιρείας τροφίμων Aryzta, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου αλλά και του υποδιευθυντή της.

Κέρδη που ξεπέρασαν το 2% για τον τίτλο της Credit Suisse, παρά την αρνητική πορεία των αποτελεσμάτων της στο δ' τρίμηνο, η οποία, όμως, αποδόθηκε σε έκτακτα γεγονότα και όχι στην «πραγματική εικόνα» της τράπεζας.

Στον αντίποδα «βουτιά» 3,9% εμφάνισε η μετοχή της Rolls – Royce, η οποία ανακοίνωσε ζημίες-ρεκόρ 4,6 δισ. στερλινών.

Keywords
Τυχαία Θέματα