Μεγάλος όμιλος θα παγώσει τις επενδύσεις στη Γαλλία αν βγει η Λε Πεν

Ο όμιλος ICG (Intermediate Capital Group) ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παγώσει τις επενδύσεις του στη Γαλλία εάν στις επερχόμενες εκλογές επικρατήσει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν.

Αυτή τη στιγμή, ο όμιλος με έδρα το Λονδίνο που ειδικεύεται στο ιδιωτικό χρέος

και διαχειρίζεται assets 22 δισ. ευρώ, έχει το 29% του χαρτοφυλακίου του τοποθετημένο σε επενδύσεις στη Γαλλία. Τις δηλώσεις περί παγώματος των επενδύσεων επί γαλλικού εδάφους έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Christophe Evain.

(Το να βγει πρόεδρος η Λε Πεν) δεν θα αποτελέσει θετική εξέλιξη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Evain. «Βεβαίως και θα παγώσουμε τις επενδύσεις μας για κάποιο διάστημα μέχρι να δούμε τι συμβαίνει».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην οικονομική πολιτική που έχει περιγράψει ότι θα ακολουθήσει η Λε Πεν, η οποία θα χαρακτηρίζεται από προστατευτισμό, ενώ επισήμανε ότι η πρόθεσή της να βγει η Γαλλία από το ευρώ, θα αυξήσει την πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό της Les Echos την περασμένη εβδομάδα, προέκυψε ότι η Λε Πεν θα περάσει τον α' γύρο, ωστόσο ο Evain δεν θεωρεί πιθανό να κερδίσει την προεδρία. Και πάλι όμως ο Παριζιάνος CEO επισήμανε τον κίνδυνο των πολιτικών αναταραχών ως μια εκ των μεγαλύτερων προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η εταιρεία του το 2017.

«Σε αυτή τη φάση νομίζω ότι ότι είναι σχεδόν απίθανο να κερδίσει. Όμως είχα πέσει έξω με το Brexit και την εκλογή Τραμπ. Και φοβάμαι μήπως ξαναγίνει το ίδιο», ανέφερε ο Evain.

Η ICG επενδύει σε γαλλικές εταιρείες όπως η Groupe Charlois, που κατασκευάζει ειδικά βαρέλια για την παραγωγή κρασιών και κονιάκ και η DomusVI, που διαχειρίζεται περίπου 200 οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα.

Τα περιουσιακά στοιχεία της ICG έχουν αυξηθεί από 12,1 δισ. ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις, όπως τα παραδοσιακά στοιχεία του ενεργητικού, μεταξύ των οποίων τα κρατικά ομόλογα με απόδοση κοντά στο μηδέν. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε στις 710 πένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση των Βρετανών για Brexit τον Ιούνιο η μετοχή είχε διολισθήσει στις 501 πένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα