Μεγάλη πυρκαγιά στο Μικροχώρι Ωρωπού

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, γύρω στις 17.15, σε δασική έκταση στο Μικροχώρι Ωρωπού, κοντά στο Καπανδρίτι. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται διάσπαρτες οικίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί αυτή τη στιγμή ο δυνατός αέρας, ο οποίος δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν σπεύσει στην περιοχή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, σε συνδυασμό με το ότι είναι απόγευμα και θα βραδιάσει σε λίγες ώρες.

Επιτόπου έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα δύο ομάδων, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη

και ένα ελικόπτερο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η συγκεκριμένη περιοχή, μίλησε στο protothema.gr και δήλωσε: «Σύμφωνα με τα όσα μου είπαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Αττικής, είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να ελεγχθεί η πυρκαγιά. Αλλά υπάρχει πάντα ο φόβος των αναζωπυρώσεων, καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή και δυσκολεύουν πολύ την κατάσταση».

Όσον αφορά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, από τις 6 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, ξέσπασαν 22 φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις. Από αυτές τις πυρκαγιές, οι 20 έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Μικροχώρι Ωρωπού και στην Πάτρα, στην περιοχή της Αλφειούσας.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα