Με τα βλέμματα στον Φίλη οι τελετές παράδοσης - παραλαβής (LIVE)


Σήμερα πραγματοποιούνται οι τελετές παράδοσης - παραλαβής χαρτοφυλακίων, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο υπουργείο Παιδείας όπου ο απερχόμενος υπουργός, φέρεται αποφασισμένος να μιλήσει ανοιχτά για τη σύγκρουση με την Εκκλησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σκοπό να μιλήσει για «ιταμή αξίωση» της Εκκλησίας, η οποία προκαλεί αλλοίωση του πολιτεύματος και δεν μπορεί να γίνεται δεκτό κάτι τέτοιο, θέλοντας ίσως να στείλει

και ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό.

Η παράδοση - παραλαβή ξεκίνησε απ' το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όπου ο Γ. Σταθάκης παρέδωσε τα καθήκοντα του στο νεοεισερχόμενο στο υπουργικό συμβούλιο κ. Δημ. Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου θέλοντας να δώσει το στίγμα της πίστης του στο ευρώ επισήμανε μεταξύ άλλων: «στις ΗΠΑ από όπου προέρχομαι μετά από μακρόχρονη παραμονή, τα investments είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εσωτερικών. Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρέδωσε, επίσης, το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΣ στον νέο υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Στις 11:00 έχει προγραμματιστεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος από τον Π. Σκουρλέτη στον Γ. Σταθάκη.

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής του τομέα των Δικτύων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ.Σπίρτζη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Στις 12:00 προκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου ο νέος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναδάκης, θα παραδώσει στην απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Στις 12:00, ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή.

Στις 12:30 ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης θα παραδώσει στη νέα υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδια για τα φορολογικά θέματα, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, από τον Νίκο Φίλη στον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας η τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στις 13:00 ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς θα παραδώσει στη νέα υπουργό Λυδία Κονιόρδου.

Στις 13:30 θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας, από τον Θοδωρή Δρίτσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση - παραλαβή του χαρτοφυλακίου του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Αναπτυξής και Τροφίμων από τον Μάρκο Μπόλαρη στον Ιωάννη Τσιρώνη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του νέου υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.

Οι καθιερωμένες τελετές θα ολοκληρωθούν στις 17:00 στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την παράδοση-παραλαβή από την απερχόμενη υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον νέο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα