Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η Ασία - Οδηγός ο Nikkei

Με θετικό πρόσημο στο τέλος της εβδομάδας οι ασιατικοί δείκτες, χωρίς επιρροές από τις ΗΠΑ αφού η Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.
Οδηγός της ανόδου ο δείκτης Nikkei που έφτασε σε υψηλό 10 μηνών, με το γεν να υποχωρεί χθες σε χαμηλό οκτώ μηνών έναντι του δολαρίου, με συνέπεια να ενισχυθούν οι ιαπωνικές εξαγωγές.

«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα» μετά τη νίκη – έκπληξη του Τραμπ στις ΗΠΑ,

αναφέρει ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυησης μετοχών στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού της HSBC, Herald Van Der Linde.

«Είδαμε πολλά χρήματα να μπαίνουν στις αναδυόμενες αγορές φέτος», ανέφερε, εκτιμώντας ότι περί το 25% αυτών των χρημάτων μετακινήθηκε και πάλι μετά το αποτέλεσμα στις ΗΠΑ. «Μπορεί να φύγουν κι άλλα χρήματα, ωστόσο τα θεμελιώδη μεγέθη της περιοχής είναι σταθερά και μπορεί να υπάρξει αγοραστική ευκαιρία», πρόσθεσε.
Στα ταμπλό, ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,26%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,41%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με κέρδη 0,65%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 0,61%. Ο κορεατικός Kospi σημείωσε άνοδο 0,16%.
Με την πτώση του γιεν να στηρίζει τις εξαγωγές, με κέρδη κινήθηκαν οι κυριότερες μετοχές εταιρειών που εξάγουν, όπως η Mitsubishi Motors (+ 5,6%), η Nissan Motor (+3,3%) και η Honda Motor (+2,3%). Στα οικονομικά στοιχεία, οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν κατά 0,4% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, όπως ανέμεναν και οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters. Ήταν ο όγδοος συνεχόμενος μήνας πτώσης και πιθανότατα θα ανάψει το φως για την υιοθέτηση πολιτικής μεγαλύτερης στήριξης της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα