Με καθυστέρηση η άφιξη της «χρυσής» Άννας λόγω ελέγχου στα όπλα

Στις 13:30 αναμένεται τελικά στην Ελλάδα η Άννα Κορακάκη από τις 11:40 που ήταν προγραμματισμένη η άφιξή της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η πτήση της Alitalia από τη Ρώμη (ενδιάμεσος σταθμός από το Ρίο ντε Τζανέιρο) επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας

στις 11:40 αλλά η άφιξη της «χρυσής» Ολυμπιονίκη θα καθυστερήσει σχεδόν δύο ώρες καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την καθυστέρησαν στον έλεγχο για τα όπλα.

Άμεση μάλιστα ήταν η ενημέρωση στην επίσημη σελίδα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο Facebook.

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, η Άννα Κορακάκη και ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος, ξεκίνησαν χθες το ταξίδι τους από τη Βραζιλία για την Ελλάδα. Η φωτογραφία μάλιστα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Τάσος Κορακάκης αποτυπώνει την ευτυχία πατέρα και κόρης για την τεράστια επιτυχία τους.

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος, από πλευράς της κυβέρνησης θα υποδεχθεί τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ σίγουρα πολύς θα είναι ο κόσμος που θα βρίσκεται στην αίθουσα αφίξεων για να δει από κοντά που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή.

Η παραμονή της Άννας στην Αθήνα θα είναι σύντομη, αφού θα ξαναμπεί στο αεροπλάνο, αυτή τη φορά για να πετάξει για τη Θεσσαλονίκη και να βρεθεί στην πατρίδα της τη Δράμα.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα επιτύγχανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, η Άννα Κορακάκη είχε προγραμματίσει πολύ καιρό πριν το ταξίδι της επιστροφής της. Ύστερα από μήνες προετοιμασίας και ασφυκτικής πίεσης, η κορυφαία σκοπεύτρια έχει πλέον ως στόχο μόνο τις διακοπές. Μετά από την ανάπαυλα που τόσο έχει ανάγκη και βεβαίως δικαιούται, ακριβώς όπως συμβαίνει στο αγώνισμά της, θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή την προετοιμασία της, εφόσον πλέον δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αίφνης έστρεψε το ενδιαφέρον της στη σκοποβολή.

Με τις επιδόσεις της στο Ρίο ντε Τζανέιρο και με δεδομένο ότι είναι μόλις 20 ετών, η Άννα Κορακάκη καταλαμβάνει πλέον δικαιωματικά μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες σκοπεύτριες του κόσμου. Σύμφωνα με την κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικής Σκοποβολής, αυτή τη στιγμή η Άννα Κορακάκη βρίσκεται στην 5η θέση στα 25 μέτρα με πιστόλι, δηλαδή στο αγώνισμα στο οποίο πήρε το Χρυσό Μετάλλιο. Και 4η στη δοκιμασία των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, στην οποία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το Χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα