Με δύναμη από το Αϊντχόβεν

του Κώστα Τσαούση

Μετά την επιτυχία στους τελικούς του «Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας» (μία από τις πέντε νικήτριες), σήμερα ήρθε και η πρωτιά στον διαγωνισμό του MITEF (MIT Enterprise Forum Greece) που έγινε στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αγία Παρασκευή.

Ο λόγος για την εταιρεία Fresh Strips που εδρεύει στο High Tech Campus

1 στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας αλλά η καρδιά της κτυπά ελληνικά! Εμπνευστής της, ένας απόφοιτος του ΕΜΠ ο νεαρός Μάριος Χρυσολούρης. Η νικήτρια είναι μια εταιρεία παροχής λύσεων χαμηλού κόστους στον τομέα της συσκευασίας, οι οποίες πληροφορούν τον καταναλωτή για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων που αγοράζει.

Η Fresh Strips είναι προϊόν εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης και, πρόκειται για πλαστικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται σε συσκευασίες τροφίμων, τα οποία εμφανίζουν το βαθμό έκθεσης ή μη των προϊόντων σε ακατάλληλη θερμοκρασία. Στην περίπτωση που εκτεθεί ένα προϊόν σε ακατάλληλη θερμοκρασία, το Fresh Strips αλλάζει χρώμα δείχνοντας πως το τρόφιμο δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση.

Η Fresh Strips παρέχει διαβεβαίωση στους παραγωγούς, στους εμπόρους και στους καταναλωτές σχετικά με την ασφάλεια των ευαίσθητων στη θερμοκρασία προϊόντων. Η Fresh Strips στηρίζεται από μία σειρά από εταιρίες και οργανισμούς όπως η Merck, η EY και το HighTechXL Στην ομάδα εκτός του Μάριου είναι οι: Koen Nickmans, Φανή Τσιρώνη, Μαριάννα Γιαννόγλου, Αλέξανδρος Matthiessen, Katie McMullan.

Ακολούθησαν δύο εταιρείες software. Συγκεκριμένα, την δεύτερη θέση κατέλαβε η εταιρεία Exclusivi Ltd και την τρίτη η Cube RM.

Keywords
Τυχαία Θέματα