Κέρδη στην Ευρώπη - Σε χαμηλά 7 μηνών το ευρώ - Αλμα 4% για τη BAT

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της ΕΚΤ που έβαλε τέλος στις συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής της πολιτικής, στέλνοντας το ευρώ σε χαμηλά επτά μηνών. Η εξέλιξη αυτή έσβησε την όποια όρεξη των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 άνοιξε με άνοδο 0,17%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE100 αυτή την ώρα έχει άνοδο 0,04% , ο γερμανικός DAX 0,13%, στο Παρίσι ο CAC40 0,06%,

ενώ στη Μαδρίτη o ΙΒΕΧ35 υποχωρεί κατά 0,06%.

Τα κέρδη για ακόμα μια φορά βρίσκονται στο επίκεντρο για τους επενδυτές με τη μετοχή της Daimler να υποχωρεί, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα γ' τριμήνου της θυγατρικής Mercedes δεν κατάφεραν να ανακόψουν την επίδραση της ισχνής ζήτησης από τον κλάδοι των φορτηγών.
Η μετοχή του Ομίλου Ξενοδοχείων InterContinental σημείωσε επίσης απώλειες καθώς τα αποτελέσματα γ' τριμήνου έδειξαν επιβράδυνση, λόγω των ανησυχιών που επικρατούν για θέματα ασφάλειας με αποτέλεσμα να περιοχές των ΗΠΑ υπέστησε πλήγμα λόγω της μεταβλητότητας στις τιμές του πετρελαίου.

Στο μεταξύ, η γερμανική SAP διαπραγματεύθηκε σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς εμφανίστηκε αισιόδοξη και αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, παρά την πτώση κατά 19% στα κέρδη γ' τριμήνου.

Αλμα 4% για τη μετοχή της British American Tobacco μετά την ανακοίνωση ότι προσφέρει 47 δισ. δολ. για την εξαγορά του μεριδίου που δεν κατέχει ακόμη στη Reynolds American.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο έναντι της πτώσης του ευρώ, μετά την άρνηση του Μάριο Ντράγκι να δώσει περιθώριο να συνεχιστεί το σπεκουλάρισμα περί σταδιακής μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 1,7 τρισ. ευρώ βραχυπρόθεσμα. Αυτή την ώρα το ευρώ υποχωρτεί κατά 0,4% στο 1,0884 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ξεκαθάρισε ότι όλες οι αποφάσεις θα μετατεθούν στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει η ΕΚΤ στις 8 Δεκεμβρίου.

Με απώλειες κινήθηκαν πετρέλαιο και χρυσός, ενώ το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στα αποτελέσματα της γερμανικής Daimler και της SAP, καθώς και μιας σειράς αμερικανικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων η General Electric, η Honeywell και τα McDonalds.

Keywords
Τυχαία Θέματα