Με άλογα και άμαξες η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Πορεία με επικεφαλής δύο άμαξες και ένα ανοιχτό αγροτικό που φέρει τον τίτλο «κάμπριο ΕΚΑΒ Πολάκη», καθώς και μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ και νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεών τους.

Το «Καραβάνι της Υγείας» ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης από τα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ

και περνώντας από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» που βρίσκονται στη λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, περνώντας από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας» «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΤΣ, «Αιγινίτειο», «Ευαγγελισμός».

Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε στο υπουργείο Υγείας, μέσω της Πανεπιστημίου και Γ' Σεπτεμβρίου. Οι συγκεντρωμένοι, που βρίσκονται στην οδό Αριστοτέλους,
τοποθέτησαν συρμπατόπλεγμα έξω από την είσοδο του κτιρίου του υπ. Υγείας με πανό που γράφει: «Ματώνουν το ΕΣΥ».

Σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση άφησαν στον αέρα μπαλόνια με τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας Ανδρ. Ξανθού, καθώς και του υφυπουργού Παύλου Πολάκη. Σε φωτογραφίες μάλιστα εμφανίζουν τον Πολάκη, τον Σταθάκη, τον Φίλη και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης ως Πινόκιο.

Ήδη από τις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε το μεγάλο πανό των διαδηλωτών, που τιμητική θέση έχει για ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Το πανό δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο δασκάλου να κρατάει μια βίτσα και να δείχνει προς τον πράσινο σχολικό πίνακα τις θέσεις προσωπικού από τον Δεκέμβριο του 2015 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2016 καθώς και τη χρηματοδότηση της ίδιας περιόδου. Φυσικά «μαθητές» του είναι άνθρωποι του χώρου της Υγείας και πολιτικοί ενώ στην πρώτη θέση κάθεται ο κ. Πολάκης όπου πάνω από τους μαθητές γραφεί «Διάλυση του ΕΣΥ, Πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι» και στο τέλος του πανό με μεγάλα γράμματα οι εργαζόμενοι γράφουν «Για την Καρέκλα Ρε Γαμώτο».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάρρευση» του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, επίσης ότι οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα νοσοκομεία θα λάβουν 1.156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Γιατροί και εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα