Μάριο Ντράγκι, ο πιο κεντρικός από τους κεντρικούς τραπεζίτες

Η πρόσφατη παγκόσμια πτώση των ομολόγων θα μπορούσε να έχει ενισχυθεί από την αύξηση των επιτοκίων εκ μέρους της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούνιο, αλλά η υπόθεση κινήθηκε μόνο αφού ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι οι δυνάμεις που θα ανασυγκροτήσουν της Ευρώπη είναι ζωντανές, προκαλώντας προσδοκία ότι σύντομα θα γίνει ορατή η μείωση των αγορών ομολόγων και, σε κάποιο σημείο,

η αύξηση των επιτοκίων.

Η BlackRock Inc. λέει ότι τα λόγια του Ντράγκι έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτά της Τζάνετ Γέλεν σε αυτή τη συγκυρία, ενώ η Goldman Sachs Asset Management δείχνει τον ισχυρό άνδρα της ΕΚΤ ως τον άνθρωπο που ξεκίνησε πραγματικά την υποχώρηση της αγοράς ομολόγων. Και μια ματιά στα επιτόκια swap και στις καμπύλες αποδόσεων στηρίζει την απόφαση της ΕΚΤ να δώσει βάρος στις συναλλαγματικές επιδόσεις και την επενδυτική τοποθέτηση σε νομίσματα.

"Έχουμε δει μια πραγματική αλλαγή αισθήματος κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων και μπορείτε να υποστηρίξετε ότι ο Μάριο Ντράγκι ξεκίνησε ίσως αρχικά να μιλά για την ανάγκη κάποιου είδους κατάργησης των διευκολύνσεων", δήλωσε ο Άντριου Ουίλσον, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Asset Management International.

Keywords
Τυχαία Θέματα