Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Στ. Ψυχάρη

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εξόδου του από την χώρα αφέθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Είχε προηγηθεί η απολογία του εκδότη που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή έπειτα από "τρύπα" περίπου 48 εκατ. ευρώ που εντόπισε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) στα εισοδήματά του, από το 2000 και μετά.

Κυριάκος: Είστε η πιο αδίστακτη κυβέρνηση

Την ίδια ώρα στην Βουλή πολιτικό «κατηγορώ» εξαπέλυσαν Κυριάκος Μητσοτάκης

και Φώφη Γεννηματά κατά της κυβέρνησης για την «υπόθεση ΔΟΛ» με τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλά για κυβέρνηση ορισμό της διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων και τη Φώφη Γεννηματά να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ news.

Για εξαιρετικά ανησυχητικά γεγονότα στο ΔΟΛ έκανε λόγο στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας από το βήμα της Βουλής ότι «οι εξελίξεις έριξαν το τελευταίο φύλλο συκής και αποκάλυψαν την ηθική γύμνια την αδίστακτη φύση και τον ηθικό κυνισμό της κυβέρνησης αυτής».

«Μέσα σε δύο χρόνια κ. Τσίπρα εξελιχθήκατε στην πιο αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση και μετά» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως είπε η κυβέρνηση εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να ελέγξει την ενημέρωση με βοσκοτόπια και άλλες μεθοδεύσεις. «Αν κρίνω από όσα είπατε μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι ο νόμος Παππά έχει κριθεί αντισυνταγματικός».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι «συναλλαγήκατε με εκδότες, συναντηθήκατε κρυφά μαζί τους και κάποιους καταφέρατε να κάνετε τις εφημερίδες τους γραφείο τύπου της κυβέρνησης ενώ κάποιους άλλους τους εκβιάζετε χρησιμοποιώντας δικαστικές εκκρεμότητες».

Ειδικότερα για την υπόθεση ΔΟΛ είπε ότι «επιχειρήσατε να πάρετε τον έλεγχο με τοποτηρήτή τον Μουλόπουλο που δεν πιστεύω ότι το έκανε από μόνος του. Αυτό τον άνθρωπο είχατε το θράσος να τον υποδείξετε ως αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ αυτή είναι η αντίληψή σας για τις ανεξάρτητες αρχές».

Η κυβέρνησή σας είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων, επικίνδυνη για τη χώρα και τη δημοκρατική ομαλότητα, είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ο πλουραλισμός και η δημοκρατία είναι ισχυρότερα από εσάς και ότι η η προσπάθεια σας να φέρετε την Ελλάδα στα δικά σας μέτρα θα μας βρείτε απέναντι. «Θα μείνει βαρύ στίγμα σε εσάς και όποιον βουλευτή ανέχεται αυτή την κατάσταση» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Φώφη: Ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την τοποθέτηση Μουλόπουλου στο ΔΟΛ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας στην αρχή της τοποθέτησής της στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό ότι «δεν καταφέρεται να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channell και τώρα ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news».

«Αφήστε τα περί άδολης σχέσης του με το συγκρότημα. Πρόκειται για προσπάθεια να στήσετε καθεστώς ενώ καταρρέετε» συνέχισε σε υψηλούς τόνους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία έκανε λόγο και για ένα «μέρος του τραπεζικού συστήματος που χρησιμοποιείται απροκάλυπτα για να ελεγξετε την ενημέρωση».

«Ο πρωθυπουργός που βρυχάται κατά της διαφθοράς έγινε γάτα Ιμαλαΐων» είπε η κυρία Γεννηματά και χαρακτήρισε ως το πιο σύγχρονο ανέκδοτο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει τη διαφθορά.

«Πρώτη φορά τέτοια ντροπή για την αριστερά» κατέληξε την αναφορά της για το θέμα προειδοποιώντας ότι «η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα