Μ. Μαΐλλης: Ο «φαύλος κύκλος» της υπερφορολόγησης συνεχίζεται

Την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έναντι της αύξησης των φόρων προέταξε από το βήμα του Ελληνο-Γερμανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Βερολίνο ο πρόεδρος του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλλης, υπογραμμίζοντας ότι «ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται» στην Ελλάδα.

Κάθε μέρα 100 επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία -στο 25%- είναι η υψηλότερη στην ΕΕ και το brain drain πλήττει την παραγωγική βάση της χώρας την ώρα που η πραγματική οικονομία υποφέρει, τόνισε μεταξύ άλλων ο

κ. Μαΐλλης, περιγράφοντας τις προκλήσεις με τις οποίες παραμένει αντιμέτωπη η Ελλάδα.

Ο ίδιος διαπίστωσε καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις, γεγονός που σε συνδυασμό με τα capital controls στο τραπεζικό σύστημα δημιουργεί ένα αντίξοο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαΐλλης άσκησε κριτική στην επιλογή της διαρκούς επιβολής φόρων, φέρνοντας αντίθετα παραδείγματα γειτονικών και ανταγωνιστικών χωρών της Ελλάδας, όπως η Βουλγαρία, οι οποίες εφαρμόζουν χαμηλούς συντελεστές ωθώντας την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας τους. «Κανείς δεν μιλά για μείωση των κρατικών δαπανών», παρατήρησε.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι που θα κάνουν τη χώρα πιο ελκυστική σε επενδύσεις, τόνισε ο κ. Μαΐλλης, μιλώντας για την ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων.
Τάχθηκε δε υπέρ της συγκρότησης μιας αναπτυξιακής στρατηγικής η οποία θα δίνει έμφαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα