Λοβέρδος προς Τσακαλώτο: Γυρίσατε από τη διαπραγμάτευση «ξεβράκωτοι»

Με ένταση και ένσταση για την Συνταγματικότητα του υπερ-ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και του περίφημου «κόφτη» ξεκίνησε το Σάββατο η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι ενστάσεις τέθηκαν από την πλευρά της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» με τον Ανδρέα Λοβέρδο να επισημαίνει προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «μας λέγατε προδότες, ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχει αποκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό Πινοσέτ και Τσολάκογλου.

Εσείς σήμερα αισθάνεστε καλά στα έδρανά σας με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;», ενώ προς τους υπουργούς είπε: «Μετά την περσινή Βαρουφακειάδα και Τσακαλωτειάδα, από Οκτώβριο και μετά, κατάπιατε αμάσητα όσα σας σερβίρισαν. Γυρίσατε από τη διαπραγμάτευση σαν les sans culottes, όχι όμως με την έννοια που έχει ο όρος στα Γαλλικά».

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι θίγεται η «εθνική και λαϊκή κυριαρχία» από την νομοθετική εξουσία και εξήγησε αναφορικά με το υπερ-ταμείο «καλούμαστε να ψηφίσουμε την υπερ-εταιρία που θα είναι εκτός δημοσίου».

«Στην εταιρία αυτή δίνετε όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου και με έναν τρόπο που η κυβέρνηση όπως φάνηκε δεν είχε συνειδητοποιήσει. Η διοίκηση της εταιρίας θα αποτελείται από Έλληνες και ξένους δανειστές χωρίς εγγυήσεις και χωρίς τον έλεγχο της Βουλής», είπε.

«Ρυθμίζεται η ντροπή να μην υπάρχει παρέμβαση του κοινοβουλίου πουθενά παρά μόνο για ελάσσονος σημασίας θέματα. Αντίκειται στο άρθρο 106 Συντάγματος για το δημόσιο συμφέρον», συνέχισε για να προσθέσει πως «επίταξη ή δήμευση είναι αυτό που κάνετε» και «δεν είναι σύμφωνο με την προστασία ιδιοκτησίας από το Σύνταγμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα