Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Norwegian Air και Ryanair

Η Norwegian Air "δεν είναι αρκετά μεγάλη για αυτόν τον κόσμο", λέει ο Μάικλ Ο' Λίρι, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Holdings Plc, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στο μέσο μιας αναταραχής, χάρη σε μια εξέλιξη στην εταιρεία που κατέστρεψε ταξιδιωτικά σχέδια εκατοντάδων χιλιάδων πελατών.

"Αυτό είναι απλώς ανοησία", απαντά ο Νορβηγός CEO

της Norwegian Air, Μπγιορν Κγιος. Η νορβηγική εταιρεία ελέγχεται από επενδυτές, δεδομένου του μεγάλου στόλου των 200 αεροσκαφών, εκ των οποίων περίπου τα μισά είναι Airbus SE και τα άλλα Boeing Co., προκειμένου να υποστηρίξει μια παγκόσμια ανάπτυξη. Οι παρατηρητές του κλάδου προειδοποιούν ότι ακόμα και με το χαμηλό κόστος καυσίμων και εργασίας, ο συνδυασμός ανταγωνιστικής ικανότητας και φθηνών ναύλων μπορεί να βλάψει τη μακροπρόθεσμη οικονομική υγεία της νορβηγικής εταιρείας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει όλα τα νέα αεροσκάφη. Ειδικά αν οι οικονομίες εκατέρωθεν του Ατλαντικού αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

Έτσι, παρά το ότι οι δυο αεροπορικές εταιρείες καλύπτουν μέρος μόνο των απαραίτητων αεροπορικών διαδρομών κι ενώ αντιμετωπίζουν ο καθένας τις δικές του μοναδικές προκλήσεις, αυτοί οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι ασχολούνται τώρα με μια πολύ δημοφιλή δημόσια αψιμαχία.

Η ένταση έρχεται ακριβώς καθώς η Ryanair και η Norwegian Air ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες για μια συμφωνία για μεταφορά επιβατών στις συνδεδεμένες πτήσεις, και για τη δέσμευση της Norwegian Air να προσλάβει πιλότους από τη Ryanair. Η νορβηγική εταιρεία ανακοίνωσε, αντιθέτως, συμφωνία με την easyJet Plc για τη μεταφορά επιβατών στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου. Στην Ευρώπη, πολλοί επιβάτες που χρησιμοποιούν πτήσεις έκπτωσης "αυτο-συνδέουν" τέτοιες πτήσεις στα αεροδρόμια, γι' αυτό οι αεροπορικές εταιρείες ελπίζουν να επισημοποιήσουν αυτές τις συνδέσεις και να εισπράξουν νέες αμοιβές.

Δεν είναι σαφές εάν ο Ο Λίρι έχει κάποιο άλλο λόγο για να κάνει τα σχόλιά του σχετικά με τη Norwegian Air. Η Ryanair δεν κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μη οικονομικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μεταφοράς, δήλωσε ο Νορβηγός εκπρόσωπος Άντερς Λίντστρομ.

Keywords
Τυχαία Θέματα