Κλείσιμο με ήπιες απώλειες στη Wall Street

Οριακές απώλειες την Παρασκευή στη Wall Street, αλλά κοντά σε επίπεδα ρεκόρ καθώς οι νομοθέτες συμφώνησαν σε ένα σχέδιο που αποτρέπει το «λουκέτο» στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,11% στις 24.754 μονάδες, ο S&P -0,04% στις 2.683 μονάδες και ο Nasdaq -0,08% στις 6.959 μονάδες.

Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 28 μονάδων με «οδηγό τη Nike μετά την επιδείνωση των πωλήσεων της στη Β. Αμερική. Υποχώρηση και για τον S&P 500 με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο

να σημειώνει απώλειες 0,4%.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Ignyta κατέγραψε άλμα 72,67% καθώς η ελβετική Roche συμφώνησε να την αγοράσει για 27 δολάρια ανά μετοχή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικύρωσε σήμερα τον νόμο για τη μείωση των φόρων στις εταιρείες και τα νοικοκυριά, τον οποίο ενέκρινε το Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα και θα εφαρμοστεί από το 2018.

«Θέλαμε να περιμένουμε μέχρι τις 7 ή 8 Ιανουαρίου για την επίσημη τελετή, αλλά όλες οι τηλεοράσεις ρωτούσαν αν θα τηρούσα την υπόσχεσή μου να τον επικυρώσω πριν από τα Χριστούγεννα κι έτσι ζήτησα αμέσως να την ετοιμάσουν» είπε ο ίδιος ο Τραμπ. Όπως εξήγησε, «μια μέση τετραμελής οικογένεια που βγάζει 75.000 δολάρια ετησίως θα δει τους φόρους της να μειώνονται κατά περισσότερα από 2.000 δολάρια».

Ο Τραμπ επικύρωσε επίσης ένα ξεχωριστό διάταγμα που αφορά την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Στα μάκρο της ημέρας, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Την ίδια στιγμή, το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση.

Οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές της Δευτέρα, ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές θα είναι κλειστές και στις 26 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα