Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΤΕ για τη διάσωση του επικούρικού τους

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσανατολίζονται για τις 21 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας ως αντίδραση στον κίνδυνο να καταρρεύσει ο Λογαριασμός Επικούρησης τους αφού η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να διακόψει τη χρηματοδότησης.

Παράλληλα στις 26 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται προσφυγή Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής

για την προστασία του λογαριασμού επικούρησης.

Από την άλλη πλευρά η διοίκηση της ΕΤΕ σε επιστολή της προς το προσωπικό στα τέλη Ιουλίου έχει αναφέρει ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτεί το λογαριασμό Επικούρησης και μάλιστα παρέχει τρίμηνη προθεσμία (Οκτώβριο) προκειμένου να βρεθεί λύση.

Μάλιστα έχει προειδοποιήσει ότι οι 16.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν Επικούρηση θα πρέπει να ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ( ΕΤΕΑΕΠ.)

Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως αναφέρουν ότι η λύση δεν θα είναι η κατάργηση της χρηματοδότησης του λογαριασμού αλλά η περικοπή των συντάξεων κατά 40% γεγονός που επιτρέψει στην Εθνική να εξοικονομήσει πάνω από 50 εκ ευρώ το χρόνο λόγω της μείωσης των αναγκών χρηματοδότησης του ελλείμματος.

Ωστόσο πρόβλημα βιωσιμότητας αναμένεται να αντιμετωπίσει από τη μείωση των Επικουρικών συντάξεων το Ταμείο Υγείας των εργαζομένων στην Τράπεζα, το ΤΥΠΑΤΕ, λόγω των μειωμένων εισφορών που θα εισπράττονται από τις Επικουρικές Συντάξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα