Κέρδη στην Ασία μετά τα πρακτικά της Fed και εν αναμονή του ΟΠΕΚ

Με άνοδο κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά τη συνεδρίαση της Fed, από τα πρακτικά της οποίας φάνηκε πως οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ θεωρούν πως πολύ σύντομα μια αύξηση των επιτοκίων θα είναι κατάλληλη παρά την χαλάρωση του πληθωρισμού που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα. Ο τρέχων ισολογισμός της τράπεζας

ανέρχεται σε 4,5 τρισ. δολ. Αξιωματούχοι της FOMC, ωστόσο, σημείωσαν πως πριν προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων, θα ήταν πιο συνετό να υπάρξουν περισσότερες ενδείξεις ενίσχυσης της οικονομίας.

Ο οικονομολόγος της National Australia Bank, Tapas Strickland, εκτιμά πως το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τις ΗΠΑ τον Ιούνιο είναι πιο αβέβαιο μετρά τα χθεσινά πρακτικά και τις αναφορές στον πληθωρισμό.

Στον απόηχο των πρακτικών της Fed, το δολάριο υποχώρησε ενώ οι μετοχές σημείωσαν άνοδο. Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύτηκε στο 97,093 έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Νωρίτερα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης υποχώρησε στο 96,916.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,46% ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,78%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 σημείωσε μικρή άνοδο 0,1%.

Μεικτή η εικόνα στην Κίνα, μετά και τη χθεσινή υποβάθμιση του αξιόχρεου από τον οίκο Moody's, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται τελικά κατά 0,39% και τον Shenzhen Composite να υποχωρεί κατά 0,65%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,6%.

Στην Ινδονησία οι αγορές παρέμειναν κλειστέ λόγω αργίας.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, όπου αναμένεται να αποφασίσουν την παράταση τη συμφωνίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Παράλληλα, οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής μαύρου χρυσού αναμένεται να αυξήσουν τη μείωση παραγωγής σε μια προσπάθεια να ισορροπήσουν οι αγορές πετρελαίου.

Οι τιμές κινούνται ανοδικά, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται κατά 0,72% στα 51,73 δολάρια/βαρέλι και το αργό τύπου μπρεντ να σημειώνει άνοδο 0,76% στα 54,37 δολάρια/ βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα