Κεντροαριστερά: Όλοι μαζί... χθες!

Φώφη, Σταύρο, Άννα, Θανάση κτλ, κτλ, έχετε αργήσει. Το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς έχει αργήσει, στερώντας από τη χώρα και τους πολίτες μια κρίσιμη εναλλακτική επιλογή. Θα έπρεπε ήδη να υπάρχει. Από... χθες. Το σήμερα είναι ήδη αργά.

Μόνο που το νέο κόμμα θα πρέπει να γίνει για το αύριο. Για το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Όχι για να δικαιώσει ή να διαιωνίσει το ΠΑΣΟΚ και κάποια στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ

κτλ, κτλ. Το νέο κόμμα πρέπει να έχει ως στόχο το πρόβλημα της χώρας. Να δώσει ξανά στους πολίτες ευημερία και προοπτική.

Διατηρώντας τις θετικές παραδόσεις του φιλελεύθερου- προοδευτικού κέντρου και τις βέλτιστες πρακτικές των δεκαετιών του 80' και του 90'. Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις με νέες προτάσεις και νέα πρόσωπα. Όχι για να μασκάρουν το παλιό, αλλά επειδή έχει έρθει η ώρα τους.

Κάποια στελέχη θα πρέπει να αντιληφθούν πως έχει έρθει και η δική τους ώρα να βγάλουν αλάρμ και να κάνουν στην άκρη. Και όποιοι πιστεύουν ότι εκπροσωπούν το νέο οφείλουν να αναπτύξουν ταχύτητα και να αποδείξουν ότι μπορούν να οδηγήσουν στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας με ασφάλεια.

Γιατί αυτή την ώρα η Ελλάδα βρίσκεται στη ΛΕΑ όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Η Φώφη, ο Σταύρος, η Άννα, ο Θανάσης κτλ, κτλ, έχουν μεγάλες ευθύνες. Ευθύνη, όμως, έχει και ο κάθε ενεργός πολίτης. Που θα πρέπει να δράσει και αυτός υπεύθυνα για το μέλλον της χώρας. Να κλείσει τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού. Των εύκολων λύσεων.

Επιλέγοντας τον δρόμο της δημιουργίας και όχι την πόρτα της εξόδου, της φυγής. Ή του παραλογισμού και της αυτοτιμωρίας. Γιατί, μεγαλύτερο αυτομαστίγωμα από αυτό που έχουν ρίξει οι Έλληνες στις πλάτες τους επιλέγοντας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν έχει υπάρξει στην ιστορία.

Οι πολίτες τους ψήφισαν για να κρατήσουν τα προνόμια που τους έκοβαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και αυτοί τους τα καταργούν δυο- δυο, σαν τα μνημόνια που ψηφίζουν με τη φράση.... ναι σε όλα! Έχει έρθει η ώρα λοιπόν. Του «όχι» στην κοροϊδία, του «ναι» στο νέο κόμμα της κεντροαριστεράς.

Με την ελπίδα ότι αυτό το νέο υπάρχει. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

Keywords
Τυχαία Θέματα