Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στα Ιωάννινα με την αρωγή της Chipita

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας εγκαινίασαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού στα Ιωάννινα, επισφραγίζοντας ακόμα μια φορά τη συνεισφορά της Chipita στο πολύπλευρο έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή».

Με

δεδομένες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ηπείρου, η λειτουργία του ΚΔΑΠ έχει στόχο να δημιουργήσει ένα δεύτερο σπίτι για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα ή ανέργων, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή την καταγωγή τους.

Η Chipita αναγνωρίζοντας τη σημασία της συμβολής του ΚΔΑΠ στην ανακούφιση του κοινωνικού ιστού της περιοχής ανέλαβε την παροχή πόρων ύψους 150.000 ευρώ για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ώστε να παρέχει μετά το σχολείο προγράμματα σε 80 παιδιά, δημοτικού ηλικιών 6-12 ετών καθημερινά από τις 13:00 έως τις 21:00. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των παιδιών, ψυχαγωγία και φροντίδα.

Στόχος του ΚΔΑΠ Ιωαννίνων είναι αφενός η παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο οποία τα παιδιά θα μπορούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους και αφετέρου η δυνατότητα στις οικογένειές τους για χρόνο προς εργασία άρα και βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε γραπτό μήνυμα που απέστειλε για την εκδήλωση των εγκαινίων ευχαρίστησε τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο για την προσφορά του λέγοντας ότι «η πράξη του αυτή, αποτελεί αξιέπαινο και αξιομίμητο παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, αλλά και σε μια ευαίσθητη και ακριτική περιοχή».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε ότι «η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού, σηματοδοτεί μια προοπτική ελπίδας για παιδιά που βιώνουν δυσκολίες στη σκληρά μαστιζόμενη από την παρατεταμένη κρίση περιοχή των Ιωαννίνων. Είναι καθήκον μας να είμαστε παρόντες στις ανάγκες της κοινωνίας, πόσο μάλλον στις ανάγκες των παιδιών, δίνοντας τους ευκαιρίες να μάθουν, να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν, να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον αυτών των παιδιών, είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα