Καταγγελίες – βόμβα από Κοντομηνά για τις τηλεοπτικές άδειες

Του Βασίλη Χιώτη

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν από την εμφάνιση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η πολιτική αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες πήρε από χθες διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης, μετά τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, Δημήτρη Κοντομηνά.

Ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε ξαφνικά στην

εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Χρήστο Καλογρίτσα επιχείρησαν να του πάρουν το κανάλι, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Δηλώνει μάλιστα πρόθυμος να εμφανιστεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν ο υπουργός και οι νικητές του διαγωνισμού για να καταθέσει όπως είπε πρόσθετα στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι ο διαγωνισμός δεν ήταν αδιάβλητος.

Τις καταγγελίες του κ. Κοντομηνά υιοθέτησε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Παππά, ο οποίος την κατήγγειλε για «αυτοδιασυρμό».

Κατόπιν όλων αυτών, η προγραμματισμένη για αύριο εμφάνιση του κ. Παππά στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί σε ηλεκτρισμένο κλίμα και σε εκρηκτική ατμόσφαιρα, καθώς η ΝΔ τον κάλεσε από χθες «να ετοιμάσει την απολογία του». Στην αυριανή συνεδρίαση εξάλλου θα αποφασιστεί, αν μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης Παππά, θα κληθεί και ο κ. Κοντομηνάς, ή αν η επιτροπή θα αρκεστεί μόνο στις ακροάσεις των Ευ. Μαρινάκη, Θ. Κυριακού, Γ. Αλαφούζου και Ι. Σαββίδη που έχουν ήδη αποφασιστεί.

«Οι καταγγελίες του κ. Κοντομηνά επιβεβαιώνουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον διαγωνισμό - παρωδία, για τις τηλεοπτικές άδειες του υπουργού – καναλάρχη, κ. Παππά.

Για όλα αυτά -και για πολλά άλλα- ο κ. Παππάς ας ετοιμάσει την απολογία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την προσεχή Παρασκευή», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία δίνει με επιτυχία τη μάχη για το αυτοδιασυρμό της

«Δεν χάνει την ευκαιρία να αναμασά όσα οι αποτυχόντες του διαγωνισμού εκστομίζουν εναντίον της κυβέρνησης» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εισπράξει τα 90 εκ της πρώτης δόσης από τις τηλεοπτικές άδειες.

«Καταλαβαίνουμε ότι αυτό τους εκθέτει, διότι σε ενάμιση χρόνο κάναμε ότι δεν έκαναν αυτοί σε 27. Για αυτά και για άλλα πολλά θα απολογηθούν. Κατά τα λοιπά ας περιμένουν την επόμενη κατηγορία καναλάρχη, για να εκδώσουν την επόμενη ανακοίνωσή τους» σημείωσε ο κ. Παππάς.

Τον νέο κύκλο αντιπαράθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες, πυροδότησε η χθεσινή ξαφνική απόφαση του Δημήτρη Κοντομηνά, να «εισβάλλει» απροειδοποίητα στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι επιχείρησε να του πάρει το κανάλι κι επειδή δεν το κατάφερε, να προσπαθεί τώρα να το κλείσει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Ο κύριος Παππάς θέλει να βάλει "μαύρο" στα κανάλια αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντομηνάς.

«Δεν μπορεί να βάλει "μαύρο" στα κανάλια ο Παππάς. Ο Παππάς σκοτωνότανε μια ζωή, κάτι ψέματα λένε, δεν μπορεί... είναι καλό παιδί. Αυτός σκοτώθηκε τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος εξάλλου στις διαβουλεύσεις που είχε με τον κ. Καλογρίτσα, υπογράμμισε:

«Ήρθε και λέει "θα μου δώσετε το 51%";

Του λέω: "τι άλλο θέλεις";

Λέει: "θέλω τέσσερις εκπομπές πολιτικές την εβδομάδα", τις έχω εγώ, καταλαβαίνετε για ποιον λέω. Αυτόν λέω που δεν είχε δεκάρα.

"Άλλο τίποτα θέλεις;" τον ρώτησα. Μου λέει: "Θέλω το πολιτικό κομμάτι των ειδήσεων". Τα άλλα λέει για τους γάμους, τα βαφτίσια, ποια άφησε ποιον και ποια παντρεύεται ποιον να τα κάνετε εσείς".

Του λέω: "Τίποτα άλλο να στήσουμε;"

Και του λέω: "Πήγαινε στο καλό αγόρι μου, το κανάλι δεν πουλιέται σε τρίτους. το κανάλι ανήκει στον κόσμο, στους εργαζόμενους και σε μένα"».

Καταλήγοντας ο κ. Κοντομηνάς επανήλθε στην επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας καταλήγοντας:

«Και θα λέμε τις αλήθειες και δεν θα κλείσει ο ALPHA κύριε Παππά.

Που ήσουνα στην Αμερική κι έφτιαξες και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς. Αλλά κάτι κρύβεις εσύ, για να φωνάζεις, δεν ξέρω».

Δείτε το βίντεο με τον πρόεδρο του Alpha να αποκαλύπτει τι του ζήτησε ένας εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών αλλά και τα σχόλιά του για τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, το... copy paste που είπε ο κ. Πολάκης στη Βουλή και τους... «μπολσεβίκους».

Keywords
Τυχαία Θέματα