Και τώρα, το facebook μπαίνει στη βιομηχανία αυτοκινήτων!

Η Σέριλ Σάντμπεργκ της Facebook Inc. υποσχέθηκε να εμβαθύνει τη συνεργασία με εταιρείες όπως οι Daimler AG και Volkswagen AG και είπε ότι το facebook, αυτός ο Αμερικανός τεχνολογικός γίγαντας αναζητά στενότερους δεσμούς με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Μιλώντας στο φεστιβάλ αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης, η επικεφαλής του λειτουργικού τμήματος του facebook

δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει απευθύνει πρόσκληση, προκειμένου να να εργαστεί με αυτοκινητοβιομηχανίες σε θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη και να φέρει γρήγορα στη βιομηχανία αυτοκινήτων, πολλά ψηφιακά εργαλεία.

"Έρχομαι με πολύ καλά νέα - είμαστε η μόνη εταιρεία στη Silicon Valley που δεν κατασκευάζει αυτοκίνητο", είπε η Σάντμπεργκ. Περιέγραψε το facebook ως "έφηβο" και είπε στους εκπροσώπους των αυτοκινητοβιομηχανιών: "Έχουμε πολλά να μάθουμε από εσάς. Δεν διαθέτουμε την ιστορία σας, δεν έχουμε τη δύναμή σας να επιβιώνετε, παρότι φιλοδοξούμε να φτάσουμε τα 100 χρόνια».

Οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας έχουν θαμπώσει, καθώς τα οχήματα γίνονται πιο έξυπνα, έχοντας μέσα τους δεκάδες μικροτσίπ και λογισμικό για να βοηθήσουν τους οδηγούς στα πάντα, από το σεβασμό του ορίου ταχύτητας μέχρι το παρκάρισμα. Η αυτόνομη οδήγηση αναμένεται να είναι το επόμενο όριο, γεγονός που ωθεί εταιρείες όπως η Apple Inc. κι η Samsung Electronics Co. να πετύχουν συμφωνίες και να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε δικά τους ρομποτικά προγράμματα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW AG και η Toyota Motor Corp., πειραματίζονται με αυτόνομη οδήγηση, ενώ μερικές συζητούν και μια κοινή πλατφόρμα. Η έκθεση αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης έδειξε ότι η βιομηχανία μπορεί να έχει πιο άμεσες προτεραιότητες, όπως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να προσθέσει χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας σε οχήματα με κινητήρα.

Η Σάντμπεργκ είπε ότι είναι "τιμή για εμάς να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε στη Γερμανία", απόδειξη δε αυτού είναι ότι το facebook προσχωρεί στο Κέντρο Κινητών, με έδρα το Μόναχο, μια πρωτοβουλία καινοτομίας υποστηριζόμενη από τους Daimler, BMW και SAP SE. Το Facebook θα αποκτήσει γραφεία, ενώ θα οργανώσει εκδηλώσεις και εκπαίδευση προς όφελος μερικών από τους μηχανικούς του

Keywords
Τυχαία Θέματα