Κ. Αρβανίτης: Η σύζυγός μου διορίστηκε μόνη γιατί δεν φοράει... μπούργκα

Με ανερμάτιστους ισχυρισμούς και αστεία επιχειρηματολογία, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για την απροσχημάτιστη έφοδο στο Κράτος, επιχειρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις συνεχείς αποκαλύψεις για τα επαναλαμβανόμενα ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που συνιστούν οι διορισμοί συγγενών και φίλων σε παχυλά αμειβόμενες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

Η αντίδραση του διευθυντή του κομματικού ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ

«στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, βόλεψε σε πολιτικά γραφεία υπουργών τη σύζυγό του Τζίνα (Ζηνοβία) Συρίβλη – Βογιατζόγλου και την κόρη της συζύγου του Αφροδίτη Βογιατζόγλου, είναι άκρως χαρακτηριστική, καθώς κινείται στην ίδια προκλητική τακτική με εκείνη του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου που είχε επίσης «τακτοποιήσει» όλα τα μέλη της οικογένειας του στο δημόσιο επειδή οι παππούδες του ήταν... «στο βουνό».

Με τον προσβλητικό για τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη ισχυρισμό ότι «δεν είναι πρόσληψη», ο κ. Αρβανίτης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» -που άλλωστε βασίζονταν σε επίσημα ντοκουμέντα- υποστηρίζει ότι «η σύζυγος μου Ζηνοβία είναι συνταξιούχος διέκοψε την σύνταξη της και με τα ίδια χρήματα πήγε μετακλητή για να βοηθήσει στο Υπουργείο Εργασίας, μετά από πρόταση του Τάσου Πετρόπουλου».

Στο εύλογο ερώτημα που ανακύπτει ότι αφού δεν είναι πρόσληψη, τότε τι είναι, ο ίδιος ο διευθυντής του κομματικού ραδιοσταθμού, απαντά: «Είναι επιλογή πολιτικής θέσης που δεν επιβαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό».

Το πώς, όμως, μια συνταξιούχος δημοσιογράφος, με προϋπηρεσία στη διεύθυνση του κρατικού ραδιοφώνου, επελέγη για να διευθύνει το πολιτικό γραφείο ενός δικηγόρου που ανέλαβε τον κρίσιμο τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μένει αναπάντητο. «Δεν φοράει μπούργκα και παίρνει μόνη τις αποφάσεις της», είναι το άσχετο σχόλιο στο οποίο καταφεύγει ο Κώστας Αρβανίτης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Εκτός ορίων λογικής, όμως, είναι και οι ισχυρισμοί που διατύπωσε σε ανάρτηση στο facebook ως δήθεν απάντηση για τον διορισμό της θυγατέρας της συζύγου του η οποία με βάση το ΦΕΚ, ούσα απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατέλαβε θέση μετακλητής στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. «Η κόρη της δεν βρίσκεται σε κανένα υπουργείο», διατείνεται ο κ. Αρβανίτης, αλλά, διαπιστώνοντας και ο ίδιος ότι είναι μεγάλο το ψέμα για να γίνει πιστευτό, αμέσως μετά συμπληρώνει: «Ήταν για δύο μήνες για συγκεκριμένη δουλειά και έφυγε πριν ένα μήνα».

Ο κ. Αρβανίτης αποφεύγει βεβαίως να πει πού ήταν και τι έκανε αυτούς τους δύο μήνες, παραλείποντας να αναφέρει όνομα υπουργείου ή υπουργού αλλά και ΦΕΚ αποχώρησης, όπως και τα προσόντα με βάση τα οποία προσλήφθηκε, επειδή προφανώς θεωρεί ότι με τη σκόπιμη ασάφεια θα «θολώσει τα νερά» για να εκληφθούν οι ισχυρισμοί του ως δήθεν διάψευση. Ενώ στην πραγματικότητα είναι επιβεβαίωση ότι ένας ακόμη από τον στενό πυρήνα των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το κράτος ως «λάφυρο» στην υπηρεσία σύσσωμης της οικογένειας του.

Κι ο Αρβανίτης διορίζει σαν τον ράπερ

Διαστάσεις επιδημίας φαίνεται να παίρνει το φαινόμενο του διορισμού σε κρατικές θέσεις ολόκληρων οικογενειών, μέλη των οποίων συνδέονται με το υψηλόβαθμο στελεχιακό δυναμικό της κυβέρνησης.

Δεν περνά σχεδόν ούτε μια μέρα που να μην έρθει στο φως ένα καινούριο κρούσμα ακραίας οικογενειοκρατίας και νεποτισμού που ξεπερνά τα συνήθη παραδοσιακά πλαίσια του «βολέματος» συγγενών και φίλων επειδή προφανώς η επέλαση στο κράτος αφορά έναν σχετικά περιορισμένο αριθμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που σπεύδουν να προλάβουν να ανταμείψουν όσο περισσότερους γίνεται από το περιβάλλον τους. Σε συνέχεια των όσων αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» για την οικογένεια του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, αλλά και τις πάμπολλες... αλλαξοσυριζιές, την επιλογή, δηλαδή, ένα κυβερνητικό στέλεχος να βολεύει συγγενείς άλλου για να μη γίνονται συνειρμοί, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα καθώς ανοίγουν στόματα στο ίδιο το κυβερνητικό επιτελείο εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύουν ορισμένα στελέχη, εκθέτοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα