Ισπανία: Η «σκοτεινή πλευρά» της αγοράς εργασίας

Η ανεργία στην Ισπανία υποχώρησε, εκ νέου, εντυπωσιακά τον Απρίλιο, αλλά η ανάκαμψη αυτή στην αγορά εργασίας κρύβει μία άβολη αλήθεια: οι περισσότερες εκ των νέων θέσεων εργασίας είναι προσωρινές και μάλιστα ορισμένου χρόνου.

Οι αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας για τον εν λόγω μήνα υποχώρησαν κατά 129.000 με το σύνολο των ανέργων στη χώρα να φθάνει στα 3,6 εκατ. από έξι εκατ. που ήταν στο ζενίθ της κρίσης.

Όμως εάν κάποιος εξετάσει προσεκτικά τα δεδομένα ανακαλύπτει

κάτι όχι και τόσο ευχάριστο: οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργίας νέων θέσεων και όχι αυτές αορίστου χρόνου.

Εν συνόλω το 90% των νέων θέσεων εργασίας είναι ορισμένου χρόνου, μεταξύ των οποίων και οι εποχικές προσλήψεις κυρίως στον τουριστικό τομέα. Μόλις το 6% των νέων θέσεων είναι μόνιμες και με πλήρες ωράριο.

«Η εργασία ορισμένου χρόνου και με περιορισμένο ωράριο είναι υψηλότερη από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, κυρίως λόγω της εποχικής ζήτησης για υπαλλήλους αλλά και το καθεστώς που ισχύει», τονίζει ο Sandalio Gomez, καθηγητής στο IESE Business School στη Μαδρίτη και προσθέτει ότι «το τρέχον σύστημα σαφώς διαχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με τον τύπο του συμβολαίου που κλείνουν.

Τα συμβόλαια ορισμένου χρόνου βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο», ενώ όσοι εργάζονται με τέτοια συμβόλαια δεν δικαιούνται αποζημίωσης.

Σαφώς οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου δεν έχουν διαπραγματευτική δυνατότητα και μπορούν να απολυθούν πολύ πιο εύκολα. Αν και οι πολιτικοί στηρίζουν τέτοιες αποφάσεις, σε μακροχρόνιο ορίζοντα αυτή η τακτική δημιουργία προβλήματα στην κοινωνική συνοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα