Ήπιες πιέσεις στη Wall Street

Ψύχραιμη ήταν η πρώτη αντίδραση των επενδυτών στις δηλώσεις της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, η οποία σε ομιλία της άφησε να εννοηθεί ότι η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων των ΗΠΑ ακόμη και στην επικείμενη συνεδρίασή της αργότερα εντός του Μαρτίου.

Απώλειες 0,13% για τον Dow Jones στις 20.976 μονάδες, με τη μετοχή της Home

Depot να εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση. Στο 0,16% η πτώση για τον S&P 500 στις 2.378 μονάδες, ενώ 0,1% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.855 μονάδες.

«Στη συνεδρίασή μας εντός του Μαρτίου θα εξετάσουμε κατά πόσο τα στοιχεία τόσο για την απασχόληση όσο και για τον πληθωρισμό βρίσκονται ακόμη εντός των εκτιμήσεών μας. Εάν αυτό συμβαίνει περαιτέρω προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής θα ήταν μία κατάλληλη κίνηση», τόνισε η κυρία Γέλεν.

Οι αγορές, βάσει του FedWatch της CME Group, εκτιμούν ότι η πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίαση Μαρτίου της Fed φθάνει στο 75,3%, τόσο εξαιτίας επιθετικών δηλώσεων ορισμένων μελών της διοίκησης της τράπεζας όσο και λόγω των αρκετά θετικών μακροοικονομικών στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί.

«Όλα δείχνουν ότι η αγορά είναι πρόθυμη να δεχθεί μία αύξηση επιτοκίων εάν τα οικονομικά δεδομένα είναι τόσο θετικά ώστε να το επιτρέπουν», εκτιμά ο Quincy Krosby, αναλυτής της Prudential Financial.

Πτωτική κίνηση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,056 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 114,46 γεν. Σταθερά σε τροχιά πτώσης ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος υποχωρεί άνω του 3% στις 11,49 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα