Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street με το βλέμμα στο πετρέλαιο

Ήπια πτωτική κίνηση ακολουθεί η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά την πορεία της αγοράς πετρελαίου, ενώ επανεξετάζουν τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Σχεδόν αμετάβλητοι παραμένουν οι τρεις βασικοί δείκτες, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,06% στις 18.532 μονάδες, τον S&P 500 να κινείται κατά 0,08% χαμηλότερα στις 2.181 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει

απώλειες της τάξης του 0,29% στις 5.209 μονάδες.

Η έλλειψη μακροοικονομικών ανακοινώσεων – με την πιο ενδιαφέρουσα να αφορά τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή – αλλά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν τω μέσω του Αυγούστου, με πολλούς επενδυτές να ξεκουράζονται, οδηγεί σε χαμηλά επίπεδα τον τζίρο και εν γένει το ενδιαφέρον και στη Wall Street.

Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,73% και του 10ετούς να διαμορφώνεται κοντά στο 1,61%. Κέρδη 0,2% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να αγγίζει το 1,108 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 102,5 γεν.

Στο εννέα προς δύο το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί ακόμη περισσότερο και να αγγίζει το 11,7.

Keywords
Τυχαία Θέματα