Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Με την προσοχή στραμμένη στη σημερινή ανακοίνωση της Fed, η οποία ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίασή της, βρίσκονται οι επενδυτές στη Wall Street, οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα συγκρατημένοι.

Αρνητική η πορεία για τη μετοχή της Coca-Cola, η οποία υποχωρεί άνω του 3%, καθώς η εταιρεία δεν ικανοποίησε την αγορά με τα κέρδη β' τριμήνου. Αντίθετα ισχυρά κέρδη σημειώνει η μετοχή της Apple,

η οποία έφθασε να ενισχύεται άνω του 7% και να «βιώνει» την καλύτερη συνεδρίασή της από τον Απρίλιο του 2014.

Εν γένει σε θετική πορεία κινείται ο κλάδος τεχνολογίας πληροφορικής, ενώ αντίθετα πτωτικά κινείται αυτός καταναλωτικών προϊόντων αλλά και αυτός ενέργειας, με δεδομένη την υποχώρηση της τιμής πετρελαίου άνω του 2%.

Πρακτικά αμετάβλητος ο Dow Jones με κέρδη μόλις 0,01% στις 18.475 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,13% στις 2.166 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,45% υψηλότερα στις 5.133 μονάδες.

Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της για τη νομισματική πολιτική στις 21.00 ώρα Ελλάδος, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει, ακόμη, σε οποιαδήποτε κίνηση αλλαγής της, αλλά να αναμένει τη συνοδευτική ανακοίνωση για τυχόν ενδείξεις πότε η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε μία νέα αύξηση επιτοκίων.

Οριακά υψηλότερα ο δείκτης δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,10 δολ. και το δολάριο να υποχωρεί στα 105,6 γεν.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη μεταβλητότητας VIX να διατηρείται χαμηλότερα από το 13.

Keywords
Τυχαία Θέματα