Ήπιες διακυμάνσεις μετά τα ρεκόρ στη Wall Street

Απόλυτα σταθεροποιητικά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με την προσοχή στα μεικτά εταιρικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν σήμερα αλλά και μετά τα νέα ιστορικά ρεκόρ που κατέκτησαν Dow και S&P 500.

Οριακές διακυμάνσεις με απώλειες μόλις 0,06% για τον Dow Jones στις 18.579 μονάδες, με πτώση για την Intel και άνοδο για την Caterpillar.

Μόλις στο 0,01% η άνοδος για τον S&P 500 στο επίπεδο

των 2.173 μονάδων, με τον Nasdaq να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,07% στις 5.093 μονάδες.

Θετικά τα μηνύματα, για μία ακόμη φορά, από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο τριών μηνών, σε μία ένδειξη ότι η συγκεκριμένη αγορά συνεχίζει να σταθεροποιείται.

«Είναι η πρώτη ένδειξη ότι η αγορά εργασίας τα πήγε πολύ καλά και τον Ιούλιο. Το μήνυμα παραμένει το ίδιο: «η οικονομία δεν τρέχει με ταχύ ρυθμό, αλλά τουλάχιστον ο ρυθμός της είναι τέτοιος που μπορεί να στηρίξει την αγορά εργασίας»», τονίζει ο David Kelly, κορυφαίο στέλεχος της J.P. Morgan Asset Management.

Υπενθυμίζεται ότι ο Dow Jones έκλεισε την Τετάρτη εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις ανόδου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2013.

Κέρδη άνω του 3% για τη μετοχή της General Motors μετά την ανακοίνωση κερδών-ρεκόρ στο β' τρίμηνο, με την Boeing να κινείται 6% υψηλότερα και αυτή χάρη στα μεγέθη β' τριμήνου. Στον αντίποδα πτώση 3% για την Intel που δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματά της.

Εκ των 70 εταιρειών του S&P 500 που είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου έως την Τετάρτη, το 67% έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με το Thomson Reuters.

Πτωτική πορεία για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,1058 δολ. και τη στερλίνα στο 1,32 δολ.
Ανοδικά οι αποδόσεις για τα αμερικανικά ομόλογα, με αυτή του 10ετούς να φθάνει στο 1,6% και του 2ετούς στο 0,72%.

Στο ένα προς δύο το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στη Wall Street, με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί εκ νέου στο 11,98.

Keywords
Τυχαία Θέματα