ΗΠΑ: «Βουτιά» στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Οι Ford Motor και Fiat Chrysler Automobiles ήταν οι δύο κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες που ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων, υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, με τον κλάδο να εμφανίζει πορεία αποδυνάμωσης για τέταρτο διαδοχικό μήνα.

Οι συνολικές αυτοκινήτων της Ford υποχώρησαν 7,1% και της FCA 6,6%

τον Απρίλιο, ενώ τόσο η General Motors όσο και η Toyota Motor είχαν πτώση πωλήσεων υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, με τη Nissan Motor να αιφνιδιάζει τους πάντες καθώς και αυτή ανακοίνωσε υποχώρηση των πωλήσεών της.

Η αύξηση των τιμών βοήθησε σημαντικά στην πτώση των πωλήσεων, καθώς έφθασε, κατά μέσο όρο, στο 2%, βάσει στοιχείων από την ALG, θυγατρική της TrueCar.

«Με τα επιτόκια να αυξάνονται τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου γίνονται λιγότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές, κάτι που πιέζει ακόμη περισσότερο τις νέες πωλήσεις», εκτιμά η Jessica Caldwell, επικεφαλής για τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας στην εταιρεία online πώλησης αυτοκινήτων Edmunds.com.

Με δεδομένο ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες δεν κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν τις εκτιμήσεις, είναι πολύ πιθανό ο κλάδος να μην κατορθώσει να φθάσει την πρόβλεψη των αναλυτών για ετήσιες πωλήσεις 17,1 εκατ. μοντέλων για φέτος, από 17,4 εκατ. που ήταν το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα