ΗΠΑ: Κι επίσημα αναλαμβάνει καθήκοντα ΥΠΕΞ ο Ρεξ Τίλερσον

O Ρεξ Τίλερσον, ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, απηύθυνε έκκληση για κατανόηση κι ενότητα καθώς ανέλαβε επίσημα καθήκοντα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα, την ώρα που πολλές χώρες ζητούν μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις ενέργειες του Λευκού Οίκου σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, οι οποίες προκάλεσαν την δυσαρέσκεια πολλών συμμάχων.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι κι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών περίμεναν υπομονετικά για περισσότερη από μία ώρα το νέο υπουργό, ο οποίος καθυστέρησε καθώς

παρέστη στο πρόγευμα προσευχής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil Corp έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, όχι ωστόσο τόσο ζωηρά όσο εκείνα που ήχησαν όταν ο Τίλερσον ευχαρίστησε τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών Τομ Σάνον, που είχε αναλάβει το υπουργείο μετά την αποχώρηση του Τζον Κέρι.

"Στο φετινό πρόγευμα προσευχής ο κόσμος ένιωσε την ανάγκη να προσευχηθεί λίγο περισσότερο" δήλωσε αστειευόμενος ο Τίλερσον, ο οποίος ορκίστηκε χθες Τετάρτη. Λίγο μετά πρόσθεσε: "Γεια σας, είμαι ο νέος τύπος". Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του Τίλερσον στον υπουργικό θώκο χθες παρά τις ανησυχίες που εγείρουν οι διασυνδέσεις του με τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα