Η ΒΙΑΝΕΞ στο 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Μαΐου 2016 στην Κομοτηνή, το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης, με κεντρικό μήνυμα «Ανοίγουμε τους Ορίζοντες του Ελληνικού Φαρμακείου». Μεγάλος χορηγός ήταν η ΒΙΑΝΕΞ/ΒΙΑΝ.

Πλήθος συμμετεχόντων από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και από την

Τουρκία και τη Βουλγαρία, παρακολούθησε το συνέδριο, το οποίο στόχο είχε να αναδείξει τα προβλήματα που αφορούν στη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο, καθώς και τις προτεινόμενες λύσεις σε αυτά.

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, και συγκεκριμένα το απόγευμα της 28ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «το Τι, το Πως και το Γιατί στο εγγύς μέλλον της Τιμολόγησης» από τον Market Access Manager της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. κ. Ισίδωρο Κουγιουμτζόγλου.

Ο κ. Κουγιουμτζόγλου ανέλυσε θέματα που άπτονται της σύγχρονης λειτουργίας του ελληνικού φαρμακείου, όπως η τιμολόγηση και η κοστολόγηση των φαρμάκων, ο τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής των ασθενών, οι επιπτώσεις του rebate και του clawback σε σχέση με τη φαρμακευτική δαπάνη, καθώς και η αναμενόμενη αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα