Η Γαλλία διαδηλώνει – Mέρα κρίσης για τον Μακρόν

Οι σκληροί των εργατικών σωματείων της Γαλλίας απαντούν σήμερα με ογκώδεις διαδηλώσεις και απεργίες στην εργασιακή μεταρρύθμιση που αποτελεί λάβαρο της πολιτικής Μακρόν.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας που αντιτίθεται στα πλάνα Μακρόν για ευελιξία στην αγορά εργασίας, το γνωστό CGT,

ανέφερε ότι προγραμματίστηκαν 180 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ λαμβάνουν χώρα 4.000 απεργίες. Τα επιβατικά τρένα τραβούν χειρόφρενο , ενώ οι συρμοί μεγάλης ταχύτητας , μεταξύ τους και το Eurostar που κάνει δρομολόγια στο Λονδίνο και το Thalys στις Βρυξέλλες, λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με τον διαχειριστή σιδηροδρόμων SNCF. Κλειστά και τα διυλιστήρια για κάποιες ώρες σήμερα, σύμφωνα με το CGT.

Την ίδια ώρα, ο Μακρόν βλέπει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να κατρακυλούν και έχει να αντιμετωπίσει πολυμέτωπη επίθεση, ελπίζει ωστόσο σε μικρής διάρκειας διακοπές στις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς και ομαλή κατάληξη των διαδηλώσεων, καθώς ετοιμάζεται να προωθήσει την πολυθρύλητη μεταρρύθμιση, στην οποία έχει επενδύσει το πολιτικό του κεφάλαιο και την οικονομικής του πολιτική για την επόμενη 5ετία.

Από την άλλη, οι συνδικαλιστές επιδιώκουν τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αλλά και τη λαϊκή υποστήριξη ώστε να έχουν μια ευκαιρία να βάλουν φρένο στις αλλαγές που ετοιμάζει ο Μακρόν σε συνδυασμό με άλλες μεταρρυθμίσεις όπως στις συντάξεις και τις δημόσιες δαπάνες.

Όπως αναφέρουν άλλωστε και οι δημοσκόποι, το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων θα μετρήσει σημαντικά στις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα