Η εξωτερική πολιτική Τραμπ φοβίζει τους Ευρωπαίους

Πέντε εβδομάδες μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ, Γερμανία και Γαλλία, στέλνουν κορυφαίους διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον με στόχο να «ριχτεί φως» στην εξωτερική πολιτική που επιθυμούν να ακολουθήσουν των ΗΠΑ.

Της κοινής Γάλλο-γερμανικής αποστολής θα ηγηθούν οι πολιτικοί διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν διήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον από την 1η Μαρτίου, όπως υποστηρίζουν καλά

πληροφορημένες πηγές.

Μεταξύ αυτών που θα συναντήσουν θα είναι και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

«Οι γαλλικές αρχές επιθυμούν να ξεκινήσουν διάλογο με την αμερικανική κυβέρνηση», τόνισε ο Romain Nadal, εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού υπ. Εξωτερικών και προσέθεσε «αυτός ο διάλογος πραγματοποιείται μέσω άμεσων επαφών μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και αφορά όλα τα θέματα».

Αν και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, τόνισε την περασμένη εβδομάδα σε συνέδριο στο Μόναχο ότι η αμερικανική κυβέρνηση παραμένει πιστή στις διατλαντικές αμυντικές σχέσεις με την Ευρώπη, υπάρχουν άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα οι κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, που θα πρέπει να διευκρινιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα