Η «επόμενη μέρα» της συγχώνευσης ΑΤΕ Ασφαλιστικής - ERGO

Τα σχέδιά της για την επόμενη μέρα της συγχώνευσης με την ΑΤΕ Ασφαλιστική παρουσίασε η ERGO και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θοδωρής Κοκκάλας.

Όπως είπε, η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση Ergo και ΑΤΕ

Ασφαλιστική, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2017, θα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ασφαλιστικής αγοράς και συγκεκριμένα το 12,7% στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων. Τα ασφάλιστρα των δύο εταιρειών τόσο από τον κλάδο ζημιών όσο και από τον κλάδο ζωής ανήλθαν στο τέλος του 2015 στα 263 εκατ. ευρώ.

Στόχος του νέου σχήματος είναι η οικονομική ευρωστία και η σταθερή κερδοφόρα ανάπτυξη, παρά τις συνθήκες ύφεσης, αλλά και η διατήρηση της ηγετικής θέσης.

«Η επένδυση συζητήθηκε πολύ τα δύο αυτά χρόνια στον όμιλο και δεν έγινε ελαφρά τη καρδία. Η επένδυση στην Ελλάδα, σημείωσε, αποτέλεσε στρατηγική επιλογή στον βαθμό που ο όμιλος της Ergo πιστεύει στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, αλλά και στη σταθερότητα σε εποπτικό επίπεδο που διασφαλίζει η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ η υλοποίησή της ήταν το καλύτερο σενάριο και για την ΑΤΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκάλας, ο οποίος σημείωσε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε επενδύσεις 1 δισ. ευρώ, τα μισά από τα οποία θα διοχετευτούν για την ανάπτυξη του digital.

Έμφαση θα δοθεί αρχικά στις ασφάλειες υγείας που προσφέρει περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης και που η ERGO έχει ισχυρή διεθνή παρουσία.

«Θέλουμε να ξεχωρίσουμε για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Να είναι το υψηλότερο δυνατό, αλλά με ανταγωνιστική τιμή. Θέλουμε να δημιουργούμε ισορροπημένη αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους: πελάτες – συνεργάτες – μετόχους – υπαλλήλους» τόνισε ο κ. Κοκκάλας.

Οι δύο εταιρείες λειτουργούν αυτή τη στιγμή παράλληλα ως μέλη του ίδιου ομίλου. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική θα διατηρήσει για έναν χρόνο ακόμα το όνομά της και στη συνέχει θα μετονομαστεί σε ERGO.

Φωτογραφία πό αριστερά: Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, Γενικός Διευθυντής ΑΤΕ Ασφαλιστική, Ιωάννης Λινός, Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της ERGO και της ΑΤΕ Ασφαλιστική, Θεόδωρος Κοκκάλας, CEO της ERGO και της ΑΤΕ Ασφαλιστική, Δημήτριος Χατζηπαναγιώτου, Γενικός Διευθυντής ERGO και Αντιπρόεδρος ΔΣ ΑΤΕ Ασφαλιστική, Ευστάθιος Τσαούσης, Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών ERGO και ΑΤΕ Ασφαλιστική

Keywords
Τυχαία Θέματα