Η... απόβαση του Κατάρ στη Γηραιά Αλβιόνα

Το Κατάρ ετοιμάζεται να ανακοινώσει σειρά μεγάλων επενδύσεων στη Βρετανία εντός της εβδομάδας, βαθαίνοντας έτσι τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, λίγο πριν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Η μικρή αλλά ζάμπλουτη χώρα του Κόλπου έχει ήδη επενδύσει στην Αγγλία 40 δισ. στερλίνες.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al-Thani, ηγέιται μιας αποστολής 400 αξιωματούχων και επιχειρηματιών που επισκέπτονται Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στη χώρα.

«Το Κατάρ έχει μεγάλη εμπιστοσύνη

στο Ηνωμένο Βασίλειο και η εμπιστοσύνη αυτή φαίνεται εμπράκτως από τις πρόσθετες επενδύσεις που θα κάνουμε σε αυτό εντός 10ετίας», ανέφερε ο Al-Thani.

Οι επενδύσεις θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, με τη Βρετανία να επιδιώκει να διατηρήσει ψηλά τις ξένες επενδύσεις και μετά το Brexit, και το Κατάρ να θέλει μια ισχυρή βρετανική οικονομία, καθώς και υψηλές τιμές στα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, καθώς προμηθεύει τη Βρετανία με το 90% των εισαγωγών LNG.

Το Εμιράτο έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στη Barclays από τις αρχές της κρίσης, ενώ έχει «χτίσει» ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών και ακίνητων αξίας άνω των 40 δισ. στερλινών.

Στην αποστολή λαμβάνουν μέρος οι CEOs της Qatar Investment Authority, της Qatar Petroleum και της Qatar Airway, ο George Iacobescu, πρόεδρος και CEO της Canary Wharf Group, και ο Xavier Rolet, CEO του LSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα