ΓΣΕΕ προς υπ. Εργασίας: «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»

Την δική της απάντηση έδωσε η ΓΣΕΕ στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο νωρίτερα άφησε αιχμές κατά της συνομοσπονδίας, με αφορμή την ισχύ της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Θα μπορούσαμε αντί άλλων να δίναμε την απάντηση (που πλέον ακούγεται από κάθε μισθωτό): "Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι"» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ

στην απάντησή της.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι η κυβέρνηση χρωστάει πολλά στους εργαζόμενους που βιώνουν την πλήρη ανασφάλεια δικαίου - πέραν των άλλων - αναφορικά με τη συλλογική προστασία:

«Με ένα νόμο και ένα άρθρο κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων...»
«Το πρώτο ν/σ της Κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ...».

Η ΓΣΕΕ εκφράζει έντονη δυσφορία για τις αιχμές του υπουργείου περί πολυτελούς συνεδρίου της συνομοσπονδίας, κάνοντας λόγο για γελοιότατους υπαινιγμούς «που αλιεύονται από σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα, ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο της συκοφαντίας και της διαβολής που άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, τον οποίο έχει ενάγει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ».

Κλιμακώνοντας, σημειώνει πως «η Δεύτερη "Κυβέρνηση της Αριστεράς", η οποία ανακάλεσε όσα υποσχέθηκε η Πρώτη "Κυβέρνηση της Αριστεράς", που τώρα συζητά μόνο με εργοδότες, ενοχλήθηκε προφανώς από τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και γι' αυτό περί άλλων τυρβάζει...».

Διευκρινίζει ότι η συνομοσπονδία δεν εστίασε στο νομικό ζήτημα της μετενέργειας (όπου -όπως λέει- οι νομικοί δίνουν διάφορες ερμηνείες), αλλά στην απαγόρευση διαπραγμάτευσης ΕΓΣΣΕ με οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την 6η Π.Υ.Σ, «σε εφαρμογή μνημονιακής πολιτικής την οποία η Κυβέρνηση (της "Αριστεράς") εφαρμόζει».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας «καλωσορίζει τυχόν απόφαση των κοινωνικών εταίρων να παρατείνουν, παρόλα αυτά, μέχρι το τέλος του 2016 την ισχύ της ΕΓΣΣΕ, ούτως ώστε να μην υπάρχει πίεση χρόνου στην μελλοντική διαπραγμάτευση τους», η ΓΣΕΕ απαντά, και πάλι σε έντονο ύφος:

«Κύριοι της Κυβέρνησης, δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην "επιδίωξή" σας. Άλλωστε, ακόμα περιμένουμε τη διά νόμου επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που εμείς υπογράψαμε το 2008 και το 2010 με ΕΓΣΣΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα