Γιουσέιν Μπολτ: Το μεγαλόπνοο επιχειρηματικό του σχέδιο

Μπορεί αυτές τις ημέρες να ξεφαντώνει στη Μύκονο, γιορτάζοντας μία μεγάλη καριέρα, ο Γιουσέιν Μπολτ όμως είναι έτοιμος να κάνει ένα σημαντικό επιχειρηματικό άνοιγμα.

Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο έχει αποφασίσει την επέκταση της αλυσίδας εστιατορίων του με το σήμα «Usain Bolt's Tracks & Records» στη Βρετανία και μάλιστα με στόχο ως το 2022 να ανοίξουν 15 καταστημάτα.

Η εταιρεία franchise

Franjam — της οποίας ο Μπολτ είναι εταίρος — ανακοίνωσε ότι υπέγραψε ήδη συμβόλαιο με τον όμιλο “Casual Dining Restaurant”, που διαχειρίζεται επίσης τα δίκτυα των KFC και Pizza Hut στη Βρετανία.

Το πρώτο εστιατόριο του Μπολτ είχε ανοίξει στο Κίνγκστον της Τζαμάικα τον Απριλιο του 2011. Αργότερα άνοιξε και δεύτερο στο Ότσο Ρίος, στην βόρεια ακτή του νησιού.

Το σήμα συνδέεται απόλυτα με τον Γιουσέιν Μπολτ, αφού πέρα του ονόματος του το logo είναι η διάσημη πόζα του αθλητή ενώ και το μενού έχει ένα μεγάλο κομμάτι υπό τον τίτλο "Burgers a la Usain". Κατά τα λοιπά η κουζίνα είναι τζαμαϊκανή.

Σύμφωνα με το Forbes ο Γιουσέιν Μπολτ ήταν ο 23ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο με τα ετήσια κέρδη του ως το τέλος Ιουνίου να φθάνουν τα 34,2 εκατ. δολ. Τα 32 εκατ. από χορηγίες, διαφημιστικά κοκ και τα 2,2 εκατ. δολ. από έπαθλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα