Γιούνκερ: Η Τουρκία να μην υποβαθμίζει τις προειδοποιήσεις της Ευρώπης

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιπαραθέσεις και τα οξυμένα πνεύματα μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, δήλωσε πως και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν βήματα προκειμένου να διαχειριστούν όσο πιο ομαλά γίνεται την προσφυγική κρίση.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η τουρκική "Hurriyet", ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας σε βελγική εφημερίδα (μία μέρα μετά τις απειλές του Erdogan πως η Τουρκία μπορεί να αφήσει τρία εκατομμύρια μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη,

αλλά και την πρόταση του Ευρωβουλευτών να "παγώσουν" οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας) υποστήριξε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει μαθήματα στην Τουρκία, παραδεχόμενος μάλιστα πως η Τουρκία, μαζί με τον Λίβανο και την Ιορδανία, "έχει κάνει περισσότερα απ' ό,τι η Ευρώπη".

Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχός μας, και όχι μόνο λόγω της προσφυγικής κρίσης", είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό μέσο ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Juncker άσκησε κριτική και στην ίδια την Τουρκία λέγοντας: "Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η Τουρκία είναι αυτό: θέλει να υλοποιήσει όλα τα κριτήρια για να μπορέσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Όσο η ίδια η Τουρκία δεν αναρωτιέται, δεν θα υπάρχει απάντηση". H Τουρκία θα πρέπει να λάβει υπόψη της, τις προειδοποιήσεις της ΕΕ σχετικά με τη διακοπή των συνομιλιών ένταξης και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι Βρυξέλλες, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα