Γαλλία: Να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών αφήνει ανοικτό ο Βαλς

Για ενδεχόμενο σαρωτικής ήττας των σοσιαλιστών (ΡS) στις προεδρικές εκλογές του 2017 προειδοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα της χώρας.

«Η αριστερά μπορεί να εξολοθρευτεί», τόνισε σε σύνεντευξή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche. Ερωτηθείς εάν θα είναι αντίπαλος του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην εσωκομματική διαδικασία των σοσιαλιστών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του PS, ο Βαλς

απάντησε «θα πάρω την απόφασή μου βάσει αυτού που θα μου υπαγορεύσει η συνείδησή μου».

«Ό,τι κι αν γίνει, αυτό που θα επηρεάσει την απόφασή μου είναι το συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε.

Γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ως πρότινος πως ο Βαλς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αν ο Ολάντ αποσυρόταν από την κούρσα.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι οι Σοσιαλιστές οδεύουν σε ήττα από τους υποψήφιους της κεντροδεξιάς ή την πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Μαρίν Λεπέν στις εκλογές του προσεχούς Απριλίου και Μαΐου.

Το κεντροδεξιό κόμμα (LR) θα αναδείξει τον δικό του υποψήφιο σήμερα, με τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν να θεωρείται ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα