Γ. Χρυσικός: «Στρατηγική απόφαση της Grivalia να επενδύσει στον Πειραιά»

Της Στεφανίας Σούκη

Στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού θα είναι έτοιμο το Piraeus Port Plaza 1, η πρώτη φάση από την επένδυση συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση των τριών πρώην ακινήτων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στο λιμάνι.

«Το έργο προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς του αναμενομένου και οφείλω να πω ότι ήταν στρατηγική απόφαση της Grivalia Properties

ΑΕΕΑΠ να επενδύσει στον Πειραιά», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Χρυσικός, στο περιθώριο της ειδικής εκδήλωσης για τη χορήγηση στην εταιρεία μακροπρόθεσμου δανείου, ύψους 50 εκατ. ευρώ από τον χρηματοδοτικό βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας, IFC. «Η απόφαση να επενδύσουμε στον Πειραιά, έρχεται σε συνέχεια των εξελίξεων στο λιμάνι, μετά την τοποθέτηση της Cosco και του επενδυτικού προγράμματος άνω των 500 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η τελευταία».

Οπως επεσήμανε ο κ. Χρυσικός, το Piraeus Port Plaza 1 θα φιλοξενεί από τους πλέον σύγχρονους γραφειακούς χώρους στην Ελλάδα και αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι επαφές με υποψήφιους μισθωτές. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο κινεζικός κολοσσός, ο οποίος φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για επόμενες φάσεις της μεγάλης ανάπλασης, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των επιπλωμένων διαμερισμάτων τα οποία θα μπορούσαν να στεγάσουν στελέχη του ομίλου.

Το συνολικό κόστος της ανάπλασης των τριών πρώην ακινήτων της Παπαστράτος αντιστοιχεί σε 100 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας με το έργο να υλοποιείται σταδιακά από την εταιρεία ανάπτυξης Dimand. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η αξιοποίηση του πρώτου ακινήτου, του κτιρίου «Βόμβα» με τη συμμετοχή της Grivalia, κατόπιν της σχετικής συμφωνίας με την Dimand, με δικαίωμα από την τελευταία για συμμετοχή και στις επόμενες φάσεις. Πρόκειται για κτίριο 4.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) που βρίσκεται σε οικόπεδο 5.500 τ.μ., το οποίο ανακατασκευάζεται ώστε να στεγάσει κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 10.500 τ.μ. και 126 θέσεις στάθμευσης, σε μία επένδυση ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται εδώ ότι η διοίκηση της Dimand έχει υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης και με τον δήμο Πειραιά ο οποίος προωθεί πρόγραμμα αναβάθμισης της περιοχής, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα