Φουλ... λίφτινγκ στο Μακεδονία Παλλάς από τον Ι. Σαββίδη

Της Στεφανίας Σούκη

Σε ριζική ανακαίνιση, η οποία θα υλοποιηθεί σταδιακά ώστε να μην επηρεασθεί η λειτουργία του ξενοδοχείου, προχωρά ο Ιβάν Σαββίδης για το σήμα - κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, το Μακεδονία Παλλάς.

Οι προκαταρκτικές εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη και το... λίφτινγκ περιλαμβάνει νέο ενεργειακό προφίλ για το εμβληματικό ξενοδοχείο των 530 κλινών, πλήρη αναβάθμιση των δωματίων και προσθήκη σουιτών, αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων με επιπλέον χώρους γυμναστηρίου

και κέντρου ευεξίας κ.τ.λ.. Το συνολικό ύψος της επένδυσης, με βάση και την έγκριση που έχει εξασφαλίσει ήδη η εταιρεία (με σχετική απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ώστε να επιχορηγηθεί με ένα 30%) αντιστοιχεί στα 14,2 εκατ. ευρώ και από το ποσό αυτό, η συνολική ενίσχυση ανέρχεται σε 4,26 εκατ. ευρώ.

Το «λίφτινγκ» έρχεται δύο χρόνια μετά τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο ομογενής από τη Ρωσία με το ΙΚΑ για την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου, διάρκειας 30 ετών με δικαίωμα παράτασης για 10 επιπλέον χρόνια.

Ο γνωστός επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι ο τουριστικός κλάδος είναι αυτός με τις περισσότερες προοπτικές για την Ελλάδα - σχετική αναφορά μάλιστα έκανε προ ημέρων και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή -, ενώ πέραν του Μακεδονία Παλλάς, η εταιρεία του Dimera ''τρέχει'' μία ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση στη χώρα μας για τη μετατροπή του «Ξενία» Παλιουρίου στη Χαλκιδική σε πολυτελές θέρετρο υγείας και ευεξίας. Μία επένδυση πάντως που έχει ακόμη μακρύ... δρόμο να διανύσει - έστω κι αν ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη ανέλαβε την αξιοποίηση του ακινήτου στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου- δεδομένων των πολύπλοκων αδειοδοτήσεων για το έργο.

Σημειώνεται εδώ ότι, με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο ίδιος ο κ. Σαββίδης στη Βουλή, έχοντας ήδη μία εμπειρία από το 2013, οπότε και ξεκίνησε η επενδυτική του δραστηριότητα ση χώρα μας, ο μέσος χρόνος αναμονής έγκρισης μια επένδυσης ανέρχεται σε 2.812 ημέρες ή 7,5 χρόνια. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει καταβάλλει στο ελληνικό κράτος φόρους 308 εκατ. ευρώ (240 εκατ. ευρώ σε φόρους για τη ΣΕΚΑΠ, 40 εκατ. ευρώ για τον ΠΑΟΚ και 28 για το «Μακεδονία Παλάς»), οι εταιρείες του ομίλου στην Ελλάδα απασχολούν περί τους 1000 εργαζομένους, ενώ πάνω από 30 επενδυτικά projects ''τρέχουν'' από εταιρείες του ομίλου αυτή την στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα