Επίθεση Κυριάκου κατά Ορμπάν: Πώς τολμάς να χαίρεσαι για τα κλειστά σύνορα



Του Γρηγόρη Τζιοβάρα


Την «εθνική γραμμή» στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό στήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετέχοντα στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στις Βρυξέλλες που τάχθηκε υπέρ της υπογραφής από τους Ευρωπαίους ηγέτες μιας λειτουργικής και αποτελεσματικής συμφωνίας με την Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

Βίκτορ Όρμπαν, όταν ο τελευταίος που πρωταγωνιστεί στην ομάδα του Βίσεγκραντ, των χωρών, δηλαδή, της κεντροανατολικής Ευρώπης που τηρούν σκληρή στάση απέναντι στις μεταναστευτικές ροιές, εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή έκλεισαν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

«Πώς τολμάς να λες κάτι τέτοιο όταν αυτό οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μου και σε ντροπή την Ευρώπη;», αντέδρασε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος στη δική του έδωσε έμφαση στις δραματικές συνέπειες που είχε για την Ελλάδα το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου.

Απευθυνόμενος στους ομολόγους του επεσήμανε ότι «50.000 πρόσφυγες και μετανάστες είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη χώρα μου, πολλοί σε άθλιες συνθήκες στην Ειδομένη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει τη διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, καθώς τη θεωρεί, όπως είπε «ύστατο μέτρο για να ανασχεθούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι η συμφωνία αυτή έχει πολύπλοκα και σύνθετα στοιχεία και γι΄ αυτό «απαιτεί μεγάλη επιχειρησιακή επάρκεια από τις ελληνικές αρχές, αλλά και σημαντική στήριξη από την Ευρώπη, προκειμένου να υλοποιηθεί».

Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη να μην ατονήσει ο υφιστάμενος μηχανισμός μετεγκατάστασης, ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες - οι οποίοι, σήμερα, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας - να μετακινηθούν, να μετεγκατασταθούν σε ευρωπαϊκές χώρες».

Αναφερόμενος, τέλος, στις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας επισήμανα, τόνισε ότι « είναι ευπρόσδεκτη η προσέγγιση» των δύο πλευρών, «αρκεί να μη γίνονται εκπτώσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Επίσκεψη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται τον Ασπρόπυργο, προκειμένου να ακούσει από κοντά τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες.

Στις 9:30, θα βρεθεί σε εταιρία logistics, που εδρεύει σε μια περιοχή που αποτελεί το βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της Αττικής. Ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ασπροπύργου Νίκο Μελετίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και με τοπικούς φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα