Επιφυλακτικό trading στην Ασία καθώς οι αναλυτές ποντάρουν ότι το ράλι τελειώνει

Έχασαν έδαφος τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, ακολουθώντας την τάση της Wall Street, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι traders γίνονται πιο επιφυλακτικοί μετά το πρόσφατο ράλι.

Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,68% στις 17.117 μονάδες μετά από εναλλαγές προσήμων.

Στη Νότιο Κορέα, ο Kospi διέγραψε τα κέρδη κλείνοντας με πτώση 0,12% στις 1.969 μονάδες. Ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με πτώση

0,72%.

Στην Κίνα, ο Shanghai composite και ο Shenzhen composite έκλεισαν με πτώση 1%.

Ο αυστραλιανός ASX 200 έκλεισε με πτώση 1,43% στις 5.111 μονάδες, με οδηγό τον ενεργειακό δείκτη, που έκλεισε με πτώση 3,55% , και τον τραπεζικό δείκτη που έκλεισε με πτώση 1,4%.

Σύμφωνα με την αναλυτή ομολόγων, νομισμάτων και εμπορευμάτων στην National Australia Bank, Rodrigo Catril, «το πρόσφατο trading δείχνει ότι οι αγορές έχουν γίνει πιο επιφυλακτικές μετά την ανοδική αντίδραση στις αποφάσεις της ΕΚΤ».

Αν και οι ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές έδειξαν μια θετική κίνηση, οι αμερικανικές μετοχές ήταν πιο επιφυλακτικές, αναφέρει, προσθέτοντας ότι αυτό αντανακλάται και στα νομίσματα, και μάλιστα και στο γεν, που παραδοσιακά θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.

Σύμφωνα με τον Mark Matthews, επικεφαλής έρευνας για την Ασία στην Julius Baer, η παγκόσμια οικονομία παραμένει στην ουσία αμετάβλητη, όσον αφορά τα θεμελιώδη στοιχεία της, ωστόσο από τα μέσα Φεβρουαρίου οι τιμές μετοχών έχουν καταγράψει διψήφια αύξηση.

«Αν δεν ήσασταν bullish πριν, καλό θα ήταν να μην γίνετε τώρα» προειδοποιεί ο Matthews, εκτιμώντας ότι αυτό το ράλι τελειώνει.

Μετοχές και εμπορεύματα

Στην Ιαπωνία, οι εξαγωγικές μετοχές έκλεισαν πτωτικά, με την Toyota και την Nissan να κλείνουν με πτώση 1,82% και 1,7% αντίστοιχα.

Με κέρδη 0,21% έκλεισε η Canon.

Στην Αυστραλία, το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε με πτώση 0,36% έναντι του αμερικανικού.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της IG, Chris Weston, ο δείκτης υποαπέδωσε την Τρίτη με έντονες ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, ANZ, Commonwealth Bank of Australia, Westpac και NAB έκλεισαν με απώλειες μεταξύ 1,4% και 1,8%.

Οι μεταλλευτικές μετοχές έκλεισαν πτωτικά με την Rio Tinto να υποχωρεί κατά 3,37%, την BHP Billiton να χάνει 3,44% και την South32 να κλείνει με πτώση 4,55%.

Στην Κίνα, το γιουάν αποδυναμώθηκε έναντι του δολαρίου.

Οι μεταλλευτικές μετοχές, έκλεισαν με πτώση. Η Aluminium Corporation of China υποχώρησε κατά 3,15%, η Baoshan Steel έκλεισε με πτώση 1,71% και η Shandong Jinling Mining έκλεισε με πτώση 4%.

Στα εμπορεύματα, ο χαλκός υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ το συμβόλαιο τριμήνου για το αλουμίνιο υποχώρησε κατά 1,2%.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του νικελίου υποχώρησε κατά 2,5%. Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος υποχώρησε στα 55,5 δολάρια ο τόνος.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν ακολουθώντας την πτώση, νωρίτερα στη Wall Street.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 0,67% στα 36,93 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση 3,4% στη Wall Street. Απώλειες 0,86% για το Brent στα 39,19 δολάρια το βαρέλι μετά από πτώση 2% στη Wall Street.

Ως αποτέλεσμα οι ενεργειακές μετοχές στην Ασία κινήθηκαν πτωτικά. Ενδεικτικά, η Santos έκλεισε με πτώση 3,26%, η Woodside Petroleum έκλεισε με πτώση 4% και η Inpex έκλεισε με πτώση 1,85%.

Keywords
Τυχαία Θέματα