Επανήλθαν οι short στις ελληνικές τράπεζες – Επανεμφάνιση και στην Alpha Bank

Του Δημήτρη Παφίλα

Επανήλθαν οι ανοικτές πωλήσεις (Short Selling) τόσο στην Alpha Bank, όσο και στις υπόλοιπες τράπεζες.

Συγκεκριμένα, σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία το Marshall Wace LLP σορτάρει το 0,77% των μετοχών ή παραγώγων της Εθνικής Τράπεζας. Το ίδιο fund επανήλθε και στην μετοχή

της Alpha bank καθώς την σορτάρει, εκ νέου, σε ποσοστό 0,51% των μετοχών ή παραγώγων. Ένα άλλο fund, το Oceanwood Capital σορτάρει την μετοχή της Εθνικής σε ποσοστό 0,61% των μετοχών ή παραγώγων. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπάρχει short θέση στην μετοχή της ΔΕΗ απο το Lansdowne Partners, και δυο ακόμα απο το ίδιο fund σε Πειραιώς και Eurobank, ενω υπάρχει άλλη μια του Marhall Wace στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τα ποσοστά που δηλώνουν οι ξένοι επενδυτές δεν αφορούν μόνο μετοχές (δηλαδή δεν είναι μόνο ανοικτές πωλήσεις που έχουν δανειστεί), αλλά και παράγωγα προϊόντα ή άλλα επενδυτικά προϊόντα υποκείμενα σε μετοχές.

Οι νέες, όμως, θέσεις των σορτάκηδων για μια ακόμα φορά συνοδεύθηκαν απο δημοσιεύματα για διάσπαση τράπεζας σε "καλή" και "κακή" κατά το πρότυπο Πορτογαλικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα