Ένταλμα σύλληψης κατά του αφεντικού της Samsung

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές για τη σύλληψη του ισχυρού άνδρα της Samsung, Τζέι Λι, μετά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για δωροδοκία και υπεξαίρεση. Ο 48 ετών Λι κατηγορείται για συμμετοχή σε χρηματισμούς που έκανε η Samsung σε στενή φίλη της προέδρου

της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουέν – χιε, με αντάλλαγμα τη στήριξη της κυβέρνησης στους σχεδιασμούς διαδοχής της εταιρείας.

Το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για το αν θα εγκρίνει το ένταλμα. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο που θα εξετάσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του προέδρου της Samsung θα συνεδριάσει την Τετάρτη.
Η Samsung αρνήθηκε ότι η εταιρεία έχει παράσχει την οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση ως αντάλλαγμα για πολιτικές χάρες.

«Αδυνατούμε να δεχτούμε το επιχείρημα του εισαγγελέα ότι κάναμε παράνομες κινήσεις σχετικά με τη συγχώνευση (σσ. μεταξύ δύο θυγατρικών του ομίλου ) και τη διαδικασία διαδοχής στην εταιρεία», ανακοίνωσε ο όμιλος. «Πιστεύουμε ότι το Δικαστήριο θα εκδώσει μια σοφή απόφαση».

Η έρευνα που είναι σε εξέλιξη βάζει τέλος στη δυνατότητα του Λι να αναλάβει ον Όμιλο, ενώ θέτει σε κίνδυνο και την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της μεγαλύτερης εταιρείας της Νότιας Κορέας. Ο πατέρας του Λι, πρόεδρος Λι Κουν – χιε, έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο από το 2014 με προβλήματα στην καρδιά. Η Samsung είναι αντιμέτωπη με τη δεύτερη μεγάλη κρίση στην ιστορία της μέσα σε μερικούς μήνες. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε αναγκαστεί να αποσύρει από την αγορά το smartphone, Note 7, καθώς η ελάττωμα στη ν μπαταρία του είχε ως αποτέλεσμα να πιάνει φωτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα