Ενίσχυση της διευκόλυνσης του θαλάσσιου εμπορίου μεταξύ Ελλάδος-Εσθονίας


του Μηνά Τσαμόπουλου

Η προώθηση της ψηφιοποίησης και των συστημάτων αυτοματισμού, με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του θαλάσσιου εμπορίου είναι στα προτεραιότητες της Εσθονίας η οποία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το β' εξάμηνο του 2017.

Με αφορμή την επερχόμενη εσθονική προεδρία ο πρέσβης της Εσθονίας στην Αθήνα, Margus Rava ενημέρωσε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι

δύο πλευρές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω αναβάθμιση της μεταξύ των δύο κρατών συνεργασίας στον τομέα της διαχείρισης των θαλασσίων συνόρων, ιδίως μέσω της διάθεσης ανθρωπίνων πόρων και επιχειρησιακών μέσων. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Rava για τη συνεισφορά της Εσθονίας στο πλαίσιο της επιχείρησης Ποσειδών. Και οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της στενής συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων αρχών των δύο χωρών, στο πλαίσιο των δράσεων του FRONTEX/ΕBCGA για την διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο ΥΝΑ αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που αποδίδει η Ελλάδα στην αναβάθμιση της ευρωπαϊκής νησιωτικής πολιτικής, με στόχο την άμβλυνση των γεωγραφικών ανισοτήτων και λοιπών κοινωνικών ή περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Ο πρέσβης επιβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στην εν λόγω πρωτοβουλία και επί εσθονικής Προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα