Ενεργειακή στήριξη στη Wall Street

Ανοδικά για δεύτερη συνεδρίαση κινούνται οι αμερικανικές μετοχές χάρη, προετοιμαζόμενες για την καλύτερη συνεδρίασή τους από τον Μάρτιο, με τους επενδυτές να στρέφουν, εκ νέου, το ενδιαφέρον τους στις τιμές πετρελαίου.

Κέρδη άνω των 150 μονάδων για τον Dow Jones, ο οποίος αυτή τη στιγμή ενισχύεται κατά 161 μονάδες ή 0,91% στις 17.867 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs (2,4%) να είναι, για δεύτερη συνεδρίαση, ο

ηγέτης της ανόδου.

Άνοδος που ξεπερνά το 1% για τον ενεργειακό κλάδο, με αποτέλεσμα να προσφέρεται σημαντική στήριξη στο S&P 500, ο οποίος ενισχύεται 0,7% στις 2.092 μονάδες, ενώ κατά 0,6% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq διαμορφούμενος στο επίπεδο των 4.891 μονάδων.

Οι αναλυτές, πάντως, εμφανίζονται συγκρατημένοι υποστηρίζοντας ότι η καλή πορεία της αγοράς οφείλεται και στο γεγονός ότι η τρέχουσα είναι μία «light» εβδομάδα από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων και ως εκ τούτου οι επενδυτές εμφανίζονται ελαφρώς πιο χαλαρή, αν και οι προθέσεις της Fed, πάντα αναφορικά με τα επιτόκια, εξακολουθούν να τους προβληματίζουν.

Στήριγμα σαφώς προσφέρει και η διάθεση ράλι που σημειώνεται στις αγορές πετρελαίου καθώς τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό πλησιάζουν τα 49 δολάρια το βαρέλι, σε μία προσπάθεια να φθάσουν σε υψηλό αρκετών μηνών.

Μεικτή εικόνα για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με αυτή του 2ετούς να υποχωρεί στο 0,92% και του 10ετούς να ενισχύεται έστω και οριακά στο 1,87%. Σημειώνεται ότι ενδοσυνεδριακά η απόδοση του 2ετούς άγγιξε το 0,938% δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

Ήπια πτωτική κίνηση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,115 δολ. και το δολάριο να αγγίζει τα 110,33 γεν.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, ενώ στο 14,2 υποχωρεί ο CBOE Volatiliti Index (VIX).

Keywords
Τυχαία Θέματα