Ένα νέο fund, αποκλειστικά για ψηφιακά νομίσματα

Ο Mike Novogratz, επικεφαλής μακροοικονομικός διευθυντής που έγινε γνωστός από τη Fortress Investment Group LLC ξεκινά ένα hedge fund αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να επενδύσει σε ψηφιακά νομίσματα, ειδικές προσφορές νομισμάτων και συναφείς εταιρείες.

Ο Novogratz θα διαθέσει 150 εκατομμύρια δολάρια από δικά του χρήματα και σχεδιάζει να συγκεντρώσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Ιανουάριο, κυρίως από γνωστά του γραφεία, πλούσιους ιδιώτες και συναδέλφους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου, δήλωσε ένας άνθρωπος εξοικειωμένος με τα σχέδιά του.

Σε αυτό το μέγεθος, το fund για τα Ψηφιακά Περιουσιακά Στοιχεία με την ονομασία Galaxy θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του και θα σηματοδοτεί την αυξανόμενη αποδοχή ψηφιακών νομισμάτων όπως το bitcoin και το ethereum ως νόμιμες επενδύσεις. Για τον Novogratz, 52 ετών σήμερα, το fund σηματοδοτεί μια επιστροφή στην επαγγελματική διαχείριση χρημάτων μετά από ταπεινωτικές απώλειες στη Fortress και σχεδόν δύο χρόνια αυτόβουλης "εξορίας" από τη Wall Street.

Ο Novogratz, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί ότι προετοιμάζει ένα τέτοιο fund, αναφέροντας ως εμπόδια, κυρίως ρυθμιστικούς περιορισμούς. Μίλησε εκτενώς για την πρόσφατη εμπειρία του σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και γιατί είναι πρόθυμος να τα εμπορευτεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα