Είκοσι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ιαπωνία

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης οικισμών σε απομονωμένες περιοχές της Ιαπωνίας, τρεις ημέρες μετά την έναρξη των καταστροφικών πλημμυρών στο νότιο τμήμα της χώρας, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 20 ανθρώπων.

Υπερχειλισμένα ποτάμια μετά τις πρωτοφανούς μεγέθους βροχοπτώσεις κατέστρεψαν δρόμους, σπίτια και σχολεία σε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού Κιούσου, του νοτιότερου από τα τέσσερα μεγαλύτερα νησιά του αρχιπελάγους της Ιαπωνίας, σχεδόν 900 χλμ.

νοτιοδυτικά του Τόκιο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δύναμη 12.000 διασωστών συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. "Καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες για τη διάσωση ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι ή παραμένουν αποκλεισμένοι", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 20 νεκρούς και όμοιο αριθμό αγνοουμένων ή προσώπων με τα οποία δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία στις περιφέρειες Φουκουόκα και 'Οιτα. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι παραμένουν αποκομμένοι από τον κόσμο, εγκλωβισμένοι σε τόνους λάσπης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η τηλεόραση έδειξε ελικόπτερα διάσωσης καθηλωμένα στο έδαφος μέσα σε ένα πρόχειρο ελικοδρόμιο λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών, ενώ οι κάτοικοι προσεύχονται να σωθούν οι οικείοι τους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε σήμερα για νέες κατακλυσμιαίες βροχές που θα προκαλέσουν χείμαρρους λάσπης στο νησί Κιούσου, συμπεριλαμβάνοντας τη Φουκουόκα και την 'Οιτα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο 'Αμπε ακύρωσε επίσκεψη στην Εσθονία που θα πραγματοποιούσε την Τρίτη 11 Ιουλίου, λόγω των πλημμυρών που πλήττουν το νησί Κιούσου, σύμφωνα με ανακοίνωση σήμερα της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Εσθονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα