Εγκρίθηκε η διάσωση της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi

Αποκρυσταλλώθηκαν οι όροι διάσωσης της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας, κατόπιν της έγκρισης των σχετικών διαδικασιών από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Η συμφωνία θα επιτρέψει τη χορήγηση 6,6 δισ. ευρώ στο ιταλικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, προκειμένου

να καλυφθεί η εκκρεμούσα κεφαλαιακή «τρύπα».

Σημειώνεται ότι η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας επιχείρησε να αντλήσει από τις αγορές τα συγκεκριμένα κεφάλαια, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Φάμπιο Πανέτα, δήλωσε σε ενημέρωση δημοσιογράφων σήμερα ότι η διάσωση της Monte dei Paschi ήταν "done deal (συμφωνία)".

Στην ίδια ενημέρωση ο επικεφαλής επόπτης Καρμέλο Μπαρμπαγκάλο δήλωσε πως η Κομισιόν έπρεπε απλώς να επισημοποιήσει την έγκρισή της, αλλά δεν υπήρχαν αμφιβολίες ότι, σε αντίθεση με τις περιφερειακές ανταγωνιστικές Popolare di Vicenza και Veneto Banca, η Monte dei Paschi θα ήταν σε θέση να αξιοποιήσει δημόσια κεφάλαια για να παραμείνει λειτουργική.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πλέον θεωρείται βέβαιο ότι η Monte dei Paschi θα αξιοποιήσει τα παρεχόμενα κρατικά κονδύλια, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα