Δραγασάκης: Κρίσιμο αλλά με ορατή διαδρομή το επόμενο οκτάμηνο

Η κυβέρνηση επιδιώκει καθαρή έξοδο, χωρίς νέο μνημόνιο, χωρίς νέα προαπαιτούμενα, χωρίς πιστοληπτική γραμμή, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης σε πολιτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας και η Ο.Μ. Δάφνης - Υμηττού

του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Ανάπτυξη με βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον» στο Παλαιό Δημαρχείο Υμηττού.

Παρουσιάζοντας τους πέντε πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε κρίσιμο αλλά με σαφή και ορατή διαδρομή το οκτάμηνο που έρχεται, για να σημειώσει ότι "χρειάζεται ετοιμότητα και αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, σταθερότητα στην υλοποίηση του δικού μας σχεδίου, εμμονή στις δικές μας αρχές, τις δικές μας αξίες". Είπε πως "το κρίσιμο είναι αφενός να διασφαλίσουμε τη χαραγμένη διαδρομή ως το τέλος και αφετέρου να αξιοποιήσουμε παραγωγικά αυτό το ξέφωτο, όχι για χαλάρωση, αλλά ως ένα παράθυρο ευκαιρίας, ως μια νέα αφετηρία για να αξιολογήσουμε την ως τώρα πορεία μας, να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, και να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα, πιο ώριμοι τώρα με τη πείρα που έχουμε αποκτήσει την ανάπτυξη και υλοποίηση του σχεδίου μας για το υπόλοιπο της θητείας μας και για τη επόμενη τετραετία".

"Σήμερα μετά από δύο χρόνια σχετικής σταθεροποίησης η οικονομία έχει μπει σε ανοδική τροχιά. Οι βασικοί δείκτες της οικονομίας κινούνται θετικά", είπε, για να επισημάνει πως "όμως δεν αρκεί η ανάκαμψη", αλλά "χρειάζεται ανασυγκρότηση ώστε να πάμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, ανθεκτικό στις κρίσεις και οικολογικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο". Αυτό σημαίνει, είπε, ότι πρέπει να γίνει η βιομηχανία, σε παραδοσιακούς και νέους τομείς, βασικός πυλώνας της ανάπτυξης μαζί με τουρισμό και πρωτογενή παραγωγή.

Οι 5 πυλώνες, όπως παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι:

α) Το Ξέφωτο: Η πορεία για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, την απεμπλοκή από τη σκληρή επιτροπεία και το σπάσιμο του φαύλου κύκλου της λιτότητας, ο σχεδιασμός της μεταμνημονιακής Ελλάδας".

β) Η Οικονομία: Η πορεία της οικονομίας και οι προοπτικές της, η μετάβαση από την ύφεση στη σταθεροποίηση, και από την αποδιάρθρωση στην παραγωγική ανασυγκρότηση και το νέο υπόδειγμα Δίκαιης και Βιώσιμη Ανάπτυξης.

γ) Η Κοινωνία: Η πορεία της κοινωνίας από τη μαζική ανεργία και την περιθωριοποίηση της εργασίας στην πλήρη και αξιοπρεπή απασχόληση και την αναβάθμιση της εργασίας. Η μετάβαση από τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας στην οικοδόμηση της σύγχρονου ανθεκτικού και αλληλέγγυου Κοινωνικού Κράτους.

δ) Η Πολιτική: Ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και μετάβαση σ' ένα αξιόπιστο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.

ε) Η Αριστερά. Η πορεία για την οικοδόμηση μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς του 21ου αιώνα ικανή να δρα και να διεκδικεί ρόλο σε όλα τα πεδία στα οποία διαμορφώνονται οι συσχετισμοί και οι αποφάσεις, και στη κοινωνία και στη διακυβέρνηση, και σ' εθνικό και σ' ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ενίσχυση της οργανωμένης παρουσίας, της πολιτικής επιρροής και των δεσμών του ΣΥΡΙΖΑ με τη κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα